Harp Okulları Mezuniyet Töreni'nde kara, hava ve deniz teğmenlerin kılıçlı yemin etmesi gündemdeki yerini korurken Ergenekon Kumpası sırasında tutuklanan ve 41 ay cezaevinde yatırılan emekli teğmen ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla dikkat çekti.  Çelebi, 'Atatürk milletimizin ortak değeridir. Ben de Atatürk'ün askeriyim, kendimi hep öyle tanımladım, bundan sonra da çizgimde milim oynama olmaz' ifadelerini kullanırken 'Atatürk'ün askeri olmanın' bir üniforma meselesi değil ruh meselesi olduğunu belirtti. 

Mehmet Ali Celebi Ben De Ataturk Un Askeriyim Ama Yapilan Disipline Aykiri

'DİSİPLİNE AYKIRIDIR'

'O ruh 'Ya istiklal ya ölüm!'dür. 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir' anlayışıdır. Anti-emperyalist duruştur"' diyen Mehmet Ali Çelebi, söz konusu ruhun Cumhur İttifakı'nda vücut bulduğunu ifade etti. Teğmenlerin kılıçlı yeminine sözü getiren Çelebi, "Tören rutini dışında ve kanuni yemin haricinde herhangi bir yemin Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sarsılmaz disiplinine aykırıdır" diyerek "Eksik, kusur, ihmal varsa elbette araştırılmalıdır" şeklinde konuştu.

Gazeteci Fatih Altaylı Mehmet Ali Çelebi'nin sözlerini eleştirdi ve 'Mehmet Ali Çelebi’nin, Atatürk’ün askeri olduğu konusundaki açıklamalarına katılmıyorum. Atatürk’ün askerleri, Çelebi’ye oranla daha tutarlı olurlar. Atatürkçülüğü, TSK’daki Atatürk sevgisini ondan öğrenecek halimiz yok. O kim ki ona bunları soruyorsunuz?' dedi. 

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY