New York sakinleri, uzun yıllardır farelerle birlikte yaşıyor. Ancak sayıları o kadar arttı ki, farklı çözüm yolları denenecek. Yetkililer, hayvanları zehirleyerek yavaşça öldürmek yerine ilaç kullanımını başlatmayı planlıyor. Flaco adındaki şehrin ünlü baykuşu, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetmişti.

Hayvanın, zehirlenmiş bir fareyi yediği için öldüğü ortaya çıktı. Bu olay sonrasında "Doğum kontrol" düşüncesi ortaya çıktı. Belediye Meclisi Üyesi Shaun Abreu, metro istasyonlarında ve boş arazilerde gizlenen milyonlarca fareyi öldürücü kimyasallar yerine doğum kontrolü kullanarak kontrol etmek için bir pilot program önerdi.

ÇOK AKILLI HAYVANLAR

Abreu, doğum kontrol yöntemlerinin diğerlerine göre daha etik ve insani olduğunu söyledi. Düşünülen ilaç, dişi farelerde yumurtalık fonksiyonunu hedef alıyor. Erkeklerde ise sperm hücresi üretimini bozuyor. New York ilaçlama ekipleri halihazırda fareleri, geçmeli ve yapışkan tuzaklar, iç kanamalara neden olan zehirler ve onları yuvalarda boğabilecek karbonmonoksit gazı kullanarak öldürüyor. Ancak fareler çok akıllı hayvanlar... İlaç formülünü de bir süre sonra anlayabilecekleri düşünülüyor. Yine de bunu anlayana kadar sayıları bir hayli azalabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ