Yetkililer, Hindistan'ın batısındaki bir kimya fabrikasında meydana gelen patlama ve yangının ardından kurtarma ekiplerinin enkaz yığınlarını tarayarak ceset aradığını söyledi. En az dokuz kişinin öldüğü ve 64 kişinin de yaralandığı bildirildi.

İdari yetkili Sachin Shejal'ın açıklamasına göre; fabrikanın kazanında meydana gelen patlamadan, yakındaki fabrikalar ve evler de etkilendi. Shejal, yangının söndürüldüğünü ve arama çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Ancak büyük enkaz sebebiyle arama-kurtarma operasyonu sekteye uğruyor.

TANINMAYACAK KADAR YANDILAR!

Shejal, şu ana kadar iki cesedin tespit edildiğini ve yedi kişinin tanınmayacak kadar yandığını söyledi. Kurbanların aile üyelerinden, cesetleri teşhis etmeye yardımcı olabilecek DNA örnekleri istendi. Bölgeye büyük bir gri duman bulutu yayan patlamanın nedeni araştırılıyor.

Hindistan Ulusal Afet Müdahale Gücü, fabrikanın gıda boyası ürettiğini ve patlamaya neden olabilecek yüksek derecede reaktif kimyasallar kullandığını söyledi. Patlama, büyük şok dalgaları göndererek bitişikteki fabrikalara zarar verdi. Evlerin de camları kırıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ