Türkiye’nin gündemini sarsan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur davasında önemli bir gelişme yaşandı. Ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur’u ABD’ye kaçıran Eylem Tok’un yeniden hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu. Yargı kaynaklarına göre, Tok’un 11 Eylül saat 14.15’te Boston’daki Massachusetts Bölge Mahkemesi’nde yapılacak karar duruşmasına katılacağı öğrenildi. Bu duruşmada Tok’un Türkiye’ye iade edilip edilmeyeceğinin karara bağlanması bekleniyor.

gdfghfdh

Oğlunu Yurt Dışına Kaçırmıştı

17 yaşındaki Timur Cihantimur, ehliyetsiz olarak kullandığı lüks otomobille yol kenarında park halinde bulunan 3 ATV’ye çarparak 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olmuştu. Kaza sonrası, annesi Eylem Tok tarafından önce Mısır’a, ardından ABD’ye kaçırılan Timur Cihantimur, olayın ardından kamuoyunun dikkatini çekmişti.

Haklarında Yakalama Kararı Çıkarılmıştı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kaza sonrası başlattığı soruşturma kapsamında, anne Eylem Tok hakkında "suçluyu koruma" suçundan, Timur Cihantimur hakkında ise "taksirle öldürme ve yaralama" suçundan yakalama kararı çıkarmış ve kırmızı bülten çıkarılmasını talep etmişti.

fg

Türkiye İadelerini İstemişti

Geçtiğimiz ay, Türkiye anne ve oğlunun ABD’den iadesini talep etmişti. 14 Haziran’da ABD’nin Boston kentinde polis tarafından düzenlenen operasyonda yakalanan Timur Cihantimur ve Eylem Tok, ABD’de ayrı ayrı hakim karşısına çıkmış ve önceki duruşmalarda tutukluluklarının devamına karar verilmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ-AA