100 bin TL’ye kadar para cezası getiren yeni uygulama, emlak sektöründeki sahte ilanların önüne geçmeyi hedefliyor. Ayrıca, gayrimenkul ilanlarını platformlara yüklemek isteyenler, sadece yetkilendirilmiş emlakçılar aracılığıyla ilan verebilecek. Bu uygulama, tüketicilerin daha güvenilir ilanlarla karşılaşmasını sağlayacak ve piyasada güveni artıracak.

Ticaret Bakanlığı'nın öncülüğünde yürürlüğe giren bu düzenleme, emlak sektöründeki fiyat manipülasyonlarını da kontrol altına almayı amaçlıyor. İlan vermek isteyen gayrimenkul sahipleri, e-Devlet üzerinden emlakçılarını yetkilendirecek ve ilanlar ancak bu şekilde onaylanarak platformlarda yer alabilecek.

Ticaret Bakanlığı tarafından getirilen düzenlemeye göre, emlak ilan platformlarında faaliyet gösteren emlakçılara doğrulama zorunluluğu geliyor. Bu sayede, ilanların daha güvenilir hale gelmesi hedefleniyor.

3 AY İLE SINIRLI OLACAK

Gayrimenkul sahipleri, e-Devlet üzerinden mülklerini seçerek, emlakçılarına yetki verecek. Emlakçı ise bu yetkiyle ilanı platformlara girecek. Yetkilendirme süresi ise 3 ay ile sınırlı olacak.

100 BİN LİRA CEZASI VAR

Bu yeni uygulamanın, piyasa fiyatlarında yapılan manipülasyonların da önüne geçmesi bekleniyor. Kısa bir süre sonra aynı düzenleme otomotiv sektörüne de getirilecek. Ayrıca, yetki belgesi olmayan emlak sahiplerine 100 bin TL'ye kadar ceza uygulanabilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ