Güzellik Uzmanı Melek Yıldırım'ın Gazete Yazıyor okuyucuları için önerdiği maskeler her cilt tipine hitap ediyor. Önce cilt tipinizi belirleyin, ardından evinizin mutfağına gidin ve güzellik sırlarınızı oradan çıkarın. 
Cilt bakımı, cilt tipinize uygun ürünleri kullanmak kadar, doğal maskeleri düzenli olarak uygulamakla da ilgilidir. Evde uygulayacağınız bu basit önerileriler ile cildinizi güzelleştirmek ve sağlıklı bir görünüm kazanmak artık daha kolay. Unutmayın, her cilt farklıdır ve doğru bakımı bulmak önemlidir. İyi cilt bakımı uygulamalarıyla cildiniz için en iyi sonuçları elde edebilirsiniz.
Cilt tipinize göre özel olarak hazırlanan maske ve bakım önerileriyle, hem yağlı, hem kuru, hem de karma ciltlerde sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmanın yollarını sizler için araştırdık. Cilt bakım rutininizi baştan aşağı yenilemek için hazır mısınız?
Yağlı Ciltler İçin Bakım Maske Önerileri:
Kil Maskesi: Yağlı ciltler için kil maskeleri harikadır. Birkaç damla limon suyu ve bir yemek kaşığı yeşil kili karıştırarak cildinizi canlandırabilirsiniz. Bu maskeyi haftada bir veya iki kez uygulamak, fazla yağı emer ve ciltteki parlama sorununu azaltır. 15-20 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkayın.
Çay Ağacı Yağı Maskesi: Çay ağacı yağı, yağlı ciltler için mükemmel bir doğal çözümdür. Birkaç damla çay ağacı yağını, bir yemek kaşığı aloe vera jeli ile karıştırarak sivilce ve siyah nokta oluşumunu engelleyebilirsiniz. Haftada bir kez bu maskeyi kullanarak cildinizi temiz ve taze tutabilirsiniz. 15-20 dakika bekletin sonra ılık suyla yıkayın.
Kuru Ciltler İçin Bakım Maske Önerileri:
Bal ve Yulaf Ezmesi Maskesi: Kuru ciltler için nemlendirici bir maske hazırlamak isterseniz, bir yemek kaşığı bal ve iki yemek kaşığı yulaf ezmesini karıştırın. Bu maske cildi nemlendirir, yumuşatır ve pul pul dökülmeyi azaltır. Bekleme süresi 15-20 dakika.
Avokado Maskesi: Avokado, kuru ciltleri nemlendirmek için mükemmel bir malzemedir. Bir avokadoyu ezerek ve bir yemek kaşığı yoğurt ile karıştırarak cildinize uygulayabilirsiniz. 15-20 dakika sonra ılık suyla yıkayarak cildinizi canlandırabilirsiniz.


Karma Ciltler İçin Bakım Önerileri:
Muz ve Bal Maskesi: Karma ciltler için muz ve bal maskesi mükemmel bir seçenektir. Bir olgun muzu ezin ve bir yemek kaşığı bal ekleyin. Bu maske cildin yağ dengesini düzenlemeye yardımcı olur. 15-20 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkayın.
Gül Suyu ve Aloe Vera Maskesi: Gül suyu ve aloe vera jeli, karma ciltlerin ihtiyaçlarını karşılamak için harika bir kombinasyondur. Eşit miktarlarda gül suyu ve aloe vera jeli karıştırıp cildinize uygulayarak cildinizin tazelenmesini sağlayabilirsiniz. 15-20 dakika bekletip sonra ılık suyla yıkayın.
Not: Herhangi bir alerjik ve sağlık durumlarınız varsa doktorunuza danışmayı unutmayınız…
GÜZELLİK SIRLARI- SENAY GÜNCAVAR

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR