"John Wick" serisi günümüzde modern bir aksiyon klasiği olarak kabul ediliyor. Görünen o ki, ünlü aktris Eva Longoria bunun gerçekleşmesinde büyük rol oynadı. 2014 yapımı ilk filmde yönetmenler Chad Stahelski ve David Leitch, Keanu Reeves'in intikam filminin son rötuşlarını yapıyordu.

PARAMIZ BİTTİ

Daha sonra hiçbir yönetmenin duymak istemeyeceği bir haber aldılar: yapımın parası bitmişti! Yönetmen Stahelski, Business Insider'a, "6 milyon dolara ihtiyacımız vardı ve hiç paramız kalmamıştı. Yatırımcılardan biri parayı zamanında toplayamadı" dedi.

KREDİ KARTLARI PATLADI

O noktada yönetmen Stahelski ve Leitch, filme kendi paralarını yatırmışlardı. Yapımcı Basil Iwanyk, üç kredi kartını bile sonuna kadar kullanmıştı. John Wick'in asla gün yüzü göremeyeceği düşünülüyordu.

İLK SİZE ÖDEYECEĞİZ

Ancak yapımdan biri, parası olan bazı oyunculara yatırım yapma fırsatı sundu. Film piyasaya çıktıktan sonra ilk ödemelerin onlara yapılacağını söyledi. Ünlü oyuncu Eva Longoria'nın şirketi bu çağrıya olumlu yanıt verdi ve John Wick piyasaya çıktı. Sonrasını zaten herkes biliyor...

HARCADIĞIM EN İYİ PARA

Yönetmen Stahelski, yapımcı Iwanyk'in film gişede büyük ilgi görene kadar parayı kimin sağladığını asla açıklamadığını belirterek, "O imdadımıza yetişti. Kapıları kilitleyip gitmemizden tam 24 saat önce açığı finanse etti. Eva Longoria ile hiç tanışmamıştık. Onu teşekkür için yemeğe çıkardık. Geçen yıl da bir etkinlikte karşılaştık. Bana 'Harcadığım en iyi paraydı' dedi. Bir aksiyon filminde oynamak istiyor. Onunla çalışmayı çok isterim. Bir şeyler bulmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Tamer Ayeri