Konut fiyatlarındaki artış ve düzensiz ilanlar nedeniyle, devlet emlak sektörüne yönelik önemli bir düzenleme yapmaya hazırlanıyor. 15 Eylül 2024'te başlayacak bu süreçte, emlak işletmeleri yetki belgesi almak zorunda kalacak. Üç aylık geçiş dönemi boyunca, bu belgeyi edinmeyen işletmelerin ilan vermesi yasaklanacak. 1 Ocak 2025 itibarıyla ise tüm kiralık ve satılık ilanlar sadece e-Devlet üzerinden yetki belgesi olan işletmeler tarafından verilebilecek. Bu düzenleme, piyasadaki şeffaflığı artırmayı ve tüketici haklarını korumayı amaçlıyor.

Belgesi olmayan emlak işletmelerine karşı sıkı tedbirler alınacak ve bu tür işletmelerin ilan vermesi yasaklanacak. Yetkilendirme süreci ise 15 Eylül 2024'te başlayıp, 3 ay sürecek.

Yeni düzenlemeye göre, 1 Ocak 2025 itibarıyla yalnızca e-Devlet üzerinden yetki belgesine sahip olan emlak işletmeleri ilan verebilecek. Ancak, 15 Eylül 2024 ile 31 Aralık 2024 tarihleri arasında yetki belgesi olmadan da ilan verilebilecek. Bu tarihten sonra ise yetki belgesi olmayanların ilan vermesi mümkün olmayacak. Düzenlemenin amacı, düzensiz kiralık ve satılık ilanların önüne geçmek.

Kaynak: HABER MERKEZİ