İtalya'nın dağ kurtarma servisi; 55 yaşındaki Amerikalı bir turistin, Sicilya'daki Etna Yanardağı'nın güney yamacındaki bir gezi sırasında rahatsızlanması sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi. Kurtarma ekipleri, adamın hastalığının nedeninin henüz bilinmediğini kaydetti. Ancak yüksek sıcaklıkların nemle birleşerek, genellikle bu tür gezilere özel bir hazırlığı olmayan turistler için tehlikeli olabileceği uyarısında bulundu.

OLAY YERİNDE HAYATINI KAYBETTİ

Dağ kurtarma ekibi ve bir hava ambulansı, adama ücra bir bölgede ulaştı. Görevliler, yaralıyı hayata döndürme çabalarının başarısız olduğunu belirtti. Cesedi en yakın servis alanına kaldırılıp bir hastane morguna nakledildi. Adam olay yerinde hayatını kaybetti.

Etna Yanardağı yeniden faaliyete geçti

PLAJDAN BURAYA GELİYORLAR!

Kurtarma servisinin sözcüsü Alfio Ferrara, "Bu gezilere katılan turistler; yüksek sıcaklık, yoğun nem ve ani irtifa artışıyla ilgili riskleri hafife almamalı. Genellikle plajda bir gün geçirdikten sonra, 2 bin 300 metre yüksekliğe ulaşan bu gezilere katılmayı kabul ediyorlar" şeklinde konuştu.

ÖNEMLİ BİR ARTIŞ

Sıcaklık koşullarının nemle daha da kötüleştiği ve sağlık sorunları bulunanların yanında son derece sağlıklı kişileri de etkileyebileceği konusunda uyarı yapıldı. Avrupa'nın en yüksek aktif yanardağı Etna'da son bir haftadaki aktivitede önemli bir artış görüldü.
 

Muhabir: Münevver Beyza Morgül