Etiyopya'nın Gofa bölgesinin ücra dağlık bir bölgesinde yaşanan yoğun yağışların ardından pazar akşamı ve pazartesi sabahı iki olayın meydana geldiği düşünülüyor. Yerel yetkililer, arama çalışmalarının sürdüğünü ancak ölü sayısının artabileceğini söyledi. Şu ana kadar en az 50 insan hayatını kaybetti.

HER YERİ KAZIYORLAR

Olay yerinde yüzlerce kişinin toplandı. Toprak altında mahsur kalan insanları aramak için her yer kazılıyor. Gofa Bölgesi Genel Yöneticisi Meskir Mitku, hayatını kaybedenler arasında kadınların, çocukların ve polis memurlarının da bulunduğunu söyledi.

KURTARMAYA GELENLER ÖLDÜ!

Gofa bölgesinin sözcüsü Kassahun Abayneh, "Pazar gecesi şiddetli yağmur yağdı ve toprak kayması sonucu bazı kişiler hayatını kaybetti. Pazartesi günü, polis de dahil olmak üzere yerel halk, ilk heyelandan etkilenenleri kurtarmak için olay yerinde toplandı. İkinci heyelan gerçekleşti ve orada toplananlar da öldü" dedi.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'ne (OCHA) göre; son aylarda ülkenin özellikle yoğun yağış ve sel felaketinin yaşandığı bölgeleri arasında Güney Etiyopya da yer alıyor. Taşkınlara pek çok etken katkıda bulunuyor ancak iklim değişikliğinin yol açtığı ısınan atmosfer, aşırı yağış olasılığını artırıyor.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL