Geçtiğimiz aylarda Esra Erol'un programına katılan Fatma Hanım, kızı Mevlüde'nin kendisini mehdi olarak tanıtan Mustafa Çabuk ile kaçtığını ve bu kişinin bir termal otelde harem kurduğunu dile getirdi. Fatma Hanım, Mustafa Çabuk'un Çanakkale'deki bir otelde 300 kişiyi zorla tuttuğunu iddia etti. Canlı yayında, kaybolmadığını belirten Mevlüde, "Allah'ın izniyle onun müridiyim. Biz burada ilim öğreniyoruz." diyerek Esra Erol'u sinirlendirdi. Bu sözler, izleyiciler arasında büyük bir tartışma yarattı. Mustafa Çabuk hakkında çok sayıda ihbar yapılırken, geçmişte tarihi eser kaçakçılığından tutuklandığı ve sonrasında Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenildi.

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Külcüler köyünde, 'Hilafeti Muhammediye Tarikatı' adını veren yaklaşık 200 kişilik bir grup, 18 ay önce kendilerini depremzede olarak göstererek köyün yakınlarındaki termal evleri iki yıllığına kiralamıştı.

Esra Erol’un yaptığı yayınlar sonrasında tutuklanan Mustafa Çabuk’un müridlerinden Hasan adlı kişi skandal bir video çekerek Esra Erol’a tehditler savurdu. Hasan adlı mürid, kaydettiği videoda Esra Erol'a "Sen benim canımı aldın ben de senin canını alacağım. Seni sevenlerin de canını alacağım. O malum yerden aşağı atacağım" dedi.

Kaynak: Haber merkezi