Emniyet Kuvvetleri vatandaşın huzurunu kaçırana şans tanımıyor… İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuyu-30 operasyonları kapsamında, İstanbul'da iş yerlerini kurşunlayan organize suç örgütü üyesi 23 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul'un Sultangazi, Eyüpsultan, Bakırköy, Bağcılar ve Ataşehir ilçelerinde "Kuyu-30" operasyonlarının düzenlendiğini belirtti.

SİLAH VE UYUŞTURUCU DA ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonlar kapsamında kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, işyeri kurşunlanması, ikamet kurşunlanması, rüşvet, tehdit, mala zarar verme, genel güvenliğin kasten tehlikeye düşürülmesi ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işledikleri tespit edilen 23 şüphelinin yakalandığı bilgisini paylaşan Yerlikaya, " Operasyonlar sonucu 5 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı tüfek, 3 çelik yelek ile muhtelif miktarda esrar ve sentetik uyuşturucu ele geçirildi” dedi. 

Esnafın kabusu çete
operasyonla çöktü

İstanbul’un bir çok ilçesinde iş yerlerini kundakladıkları öne sürülen 23 saldırgan gözaltına alındı. Zanlıların cinayet, rüşvet, yaralama ve mala zarara verme suçlarının bulunduğu öğrenildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuyu-30 operasyonları kapsamında, İstanbul'da iş yerlerini kurşunlayan organize suç örgütü üyesi 23 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul'un Sultangazi, Eyüpsultan, Bakırköy, Bağcılar ve Ataşehir ilçelerinde "Kuyu-30" operasyonlarının düzenlendiğini belirtti.

SUÇ MAKİNELERİ

Operasyonlar kapsamında kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, işyeri kurşunlanması, ikamet kurşunlanması, rüşvet, tehdit, mala zarar verme, genel güvenliğin kasten tehlikeye düşürülmesi ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işledikleri tespit edilen 23 şüphelinin yakalandığı bilgisini paylaşan Yerlikaya, "Halkımızın desteğiyle organize suç örgütlerinin kökünü kazıyacağız. Sokaklarımızda barınamayacaklar. Hepsini tek tek yakalayıp, adalete teslim edeceğiz." ifadelerini kullandı. Bakan Yerlikaya, şüphelilerin, 31 Aralık 2023'te Sultangazi'de yaşanan silahlı çatışmada bir kişinin yaralandığı ve bir kişinin de öldüğü olay ile haziran ile eylül ayları arasında Bakırköy'deki rüşvet, farklı tarihlerde Ataşehir, Bağcılar ve Sultangazi'deki iş yerlerine silahlı saldırı, 15 Ekim'de ise Eyüpsultan'daki bir iş yerine el bombalı saldırı eylemlerine karıştıklarını aktardı. Operasyonlar sonucu 5 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı tüfek, 3 çelik yelek ile muhtelif miktarda esrar ve sentetik uyuşturucu ele geçirildiğini kaydeden Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik etti. AA

Şüpheli ölümle
ilgili tutuklama

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bir otobüs durağı yakınında yerde hareketsiz yatan birini fark eden vatandaşın ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 acil sağlık ekipleri, durumu ağır olan kişiyi Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırmış ancak yapılan tüm müdahaleye rağmen şahıs kurtarılamamıştı. Kayıtlara şüpheli ölüm olarak geçmesinin ardından polis ekiplerinin sıkı takibi sonrasında aydınlanan olayda 1 kişi tutuklandı. İki gün önce Atatürk Caddesi'ndeki bir otobüs durağı yakınında yerde hareketsiz yatan kişi, vatandaşlar tarafından fark edilerek yetkililere bildirildi. Olay yerine gelen 112 acil sağlık ekipleri, durumu ağır olan hurda toplayıcısı Fevzi Karabacak'ı (60) Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Karabacak hayatını kaybetti.

KASIKTA YARA VAR

Olay yerinde yapılan incelemelerde, Karabacak'ın kasık bölgesinde bıçak ile yaralanma izi olduğu tespit edildi. Ancak ilk tespitler ölüm nedeninin organ yetmezliği veya kalp krizi olabileceği yönündeydi. Kesin ölüm sebebinin belirlenebilmesi için Karabacak'ın cenazesi Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Bandırma Emniyet ekiplerinin sıkı takibi sonrasında şüpheli ölümün aslında bir cinayet olduğu ortaya çıktı.
Bandırma Emniyet ekiplerinin soruşturmayı genişletmesi ve sıkı takibi sonrasında otobüs durağında yerde oturarak bekleyen Fevzi Karabacak'ın yanına yaklaşan İkbal İnce (23) elindeki bıçakla şahsı kasığından yaraladı ve olay yerinden uzaklaştı. Aşırı kan kaybına uğrayan Fevzi Karabacak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İkbal İnce ifadesi alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece "kasten adam öldürme" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Fevzi Karabacak'ın cenazesi Bandırma Şehir Mezarlığına defnedildi. 

Kaynak: İHA