Eski futbolcu Jorge Valdivia, Şili'nin başkenti Santiago'da cinsel saldırı nedeniyle gözaltına alındı. Savcılığın yaptığı açıklamaya göre Jorge Valdivia cinsel saldırı iddiasıyla suçlanıyor.

Jorge Valdivia se lanzó contra usuaria que lo criticó en redes

Jorge Luis Valdivia Toro 

 Colo-Colo genç takımlarının ürünü olan Valdivia, 2003'teki ilk sezonunda Universidad de Concepción'da etkileyici bir kiralık dönem geçirdi. Daha sonra Avrupa'da iki kiralık dönemin ardından 2005'te Colo-Colo'ya katıldı ve bir yıl sonra Torneo Apertura şampiyonluğunu kazandıktan sonra Palmeiras'a geçti . Brezilya kulübüne katıldığından beri, Al Ain'deki dönemiyle kesintiye uğrayan Verdão için yedi yıl oynadı ve 100'den fazla maçta forma giydi, 2008'de bir Paulistão , 2012'de bir Copa do Brasil ve 2013'te bir Série B şampiyonluğu kazandı. 

2004'ten 2017'ye kadar Şilili bir uluslararası oyuncu olan Valdivia, 2015 Copa América kazanan takımın (ulusal takımının tarihinde ilk kez elde ettiği) ayrılmaz bir parçasıydı ve daha önce iki önceki edisyonda ( 2007 ve 2011 ) ve 2010 ve 2014 Dünya Kupalarında yer aldı. Aktif olduğu yıllarda Valdivia, 78 maçta 7 gole ulaştı .

Şili futbol tarihinin en büyük oyun kurucularından biri olarak kabul edilir  ve Pelé veya Carlos Valderrama gibi futbol efsaneleri tarafından övülmüştür . Figürü, çoğunlukla ayrıştırıcı bir figür olduğu, ancak daha çok bir idol olarak kabul edildiği Palmeiras'ın yakın tarihinde oldukça belirgindir. Ayrıca Al Ain'de büyük bir şöhrete sahiptir.

Yeteneği nedeniyle kariyeri boyunca "El Mago" (büyücü) lakapları ile anıldı. Valdivia , pas yeteneği ve becerileriyle tanınan

Kaynak: HABER MERKEZİ