Eski bir FBI ajanı, Alabama eyalet polisi olarak görev yaparken 11 yaşındaki bir kıza cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle müebbet hapse mahkum edildi. Alabama eyalet polisi, Christopher Bauer'ı, daha önce bıçak zoruyla bir iş arkadaşına tecavüz ettiği iddiaları nedeniyle FBI'dan atılmış olmasına rağmen işe aldı.

SAHTE MEKTUP YAZMIŞ

Associated Press'in yaptığı araştırma; 45 yaşındaki Bauer'in, "yeniden işe alınmaya uygun" gibi görünen sahte bir mektup yardımıyla bir kolluk kuvveti işinden diğerine geçtiğini ortaya koydu.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Sahtecilik, FBI tarafından soruşturmaya yol açtı ancak federal yetkililer eyaletteki yargılamalar sürerken Bauer'e dava açmaktan kaçındı. Bauer, "Ne söylersem söyleyeyim, kimse masum olduğuma inanmak istemiyor gibi görünüyor. Beni her şeyden mahrum bırakmak için gereken tek şey bir suçlamaydı" şeklinde konuştu.

BAŞKASI DA VAR

Kızın annesi hakime, "O bir canavar. Rozetini iyi insan imajı yansıtmak için kullandı" dedi. Bauer, benzer istismar suçlamalarıyla da karşı karşıya... Artık genç kız olan başka bir kişi de Bauer tarafından yıllarca istismara uğradığını belirtti.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL