LC Waikiki’de reyon müdürü olarak çalışan Muhammed Yavuz, uzun süredir maruz kaldığını iddia ettiği mobbing yüzünden intihar etti. Bir çocuk babası ve bir bebek bekleyen Yavuz, geride bıraktığı veda mektubunda, ölümünden Bölge Müdürü E.C.'yi sorumlu tuttu. Yavuz, mağazaya, yöneticilere ve doğmamış çocuğuna da notlar bıraktı.

"Bu Bir İntihar Vakası Değil, İdam"

Yıllardır süren psikolojik baskı ve mobbinge maruz kalan Muhammed Yavuz, yazdığı e-postada, “Artık aranızdan ayrılıyorum. Geride gözü yaşlı bir eş, babasız büyüyecek bir çocuk ve henüz doğmamış bir bebek bırakıyorum. Bu bir intihar vakası değildir, E.C.’nin cellatlığını yaptığı bir idam vakasıdır. Son iki yıldır bölge müdürünün psikolojik tacizleri ve uyguladığı mobbing nedeniyle bu kararı aldım. Eşim işten çıkarıldıktan sonra bana dava açacağını söylediğinde, ona ‘bu süreçte senin de üstüne gelir’ demişti. Haklı çıktı. E.C.'nin sistemli baskıları ve hakaretleri sonunda beni bu noktaya getirdi” diye yazdı.

"Vazgeçerim Diye Yüzünüze Bakamıyorum"

Eşine bıraktığı notta, onu ne kadar çok sevdiğini ve günlerdir yemek yiyemediğini belirten Yavuz, “Semoşum, seni hep çok sevdim. Birçok yanlış yapsam da seni sevmekten hiç vazgeçmedim. Özür dilerim hayatım, sana verdiğim sözleri tutamadığım için. Son günlerde yeme içmeyi kestim, sadece sıvı tüketiyorum. Sizleri yalnız bırakacak olmanın acısını kemiklerimde hissediyorum. Özür dilerim seni ve çocuklarımızı yalnız bıraktığım için. Seni çok seviyorum” diye yazdı.

LC Waikiki’den Açıklama: "Kurum İçi Soruşturma Başlatıldı"

LC Waikiki, olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Muhammed Yavuz'un daha önce mobbing şikayetinde bulunmadığını belirtti ve adli makamlarla işbirliği yaparak tüm süreci aydınlatacaklarını ifade etti. Açıklamada, "Merhum çalışma arkadaşımız Muhammed Yavuz'un intiharı bizi derinden üzdü. Adli makamlarla işbirliği içinde ve kurum içi soruşturma başlatarak konunun takipçisi olacağız. Çalışanımızın ailesine maddi ve manevi destek olacağız. Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm LC Waikiki çalışanlarına sabır diliyoruz" denildi. 

GS4CfVrXwAA7DyV

Kaynak: HABER MERKEZİ