AJet'in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapmak üzere havalanan Boeing 737 tipi uçakta bomba ihbarı yapıldı. Kalkıştan kısa bir süre sonra yapılan bu ihbar nedeniyle uçak, Ankara Esenboğa Havalimanına yaklaşık 40 dakika sonra geri döndü.


Özgür Özel'den 19 Mayıs mesajı: 'Bu ülkeye bahar 105 yıldır Samsun'dan gelir' Özgür Özel'den 19 Mayıs mesajı: 'Bu ülkeye bahar 105 yıldır Samsun'dan gelir'

Yolcuların güvenliği için tahliye edilerek güvenli bölgeye alındı ve uçakta güvenlik güçleri tarafından detaylı bir arama gerçekleştirildi. Yaklaşık yarım saat süren inceleme sonucunda, ihbarın asılsız olduğu belirlendi.



Uçakta bulunan yolculardan Murat Bozdelen ve Ayhan Akkaya, yaşadıkları deneyimi paylaştılar. Bozdelen, uçağın iniş yapmasının ardından kendilerine herhangi bir bilgi verilmediğini ve bomba ihbarını internetten öğrendiklerini belirtti.



Ayrıca, uçuşlarına devam edilmediği için mağdur olduklarını ve bilet parasını geri istemeleri gerektiğini ifade etti. Akkaya ise uçağın geri dönmesinin ardından içeride uzun süre bekletildiklerini ve yetkililerden bilgi alamadıklarını dile getirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA