Pakistanlı bir adam, ülkedeki ilk eşcinsel kulübünü kurmaya çalıştıktan sonra kendisini akıl hastanesinde buldu. Kimliği açıklanmayan şahıs, hastaneye gitmeden kısa bir süre önce Telegraph'a röportaj verdi.

Adam, 'Lorenzo Gay Club' adını verdiği bir yer açmak için Abbottabad komiser yardımcısına başvuruda bulunduğunu açıkladı. Başvuruda, kulübün "özellikle Abbottabad'da ve genel olarak ülkenin diğer bölgelerinde ikamet eden birçok eşcinsel, biseksüel ve hatta bazı heteroseksüel kişiler için büyük bir kolaylık ve kaynak" olacak şekilde tasarlanacağı bildirildi!

YASALARA GÖRE SUÇ

Rapora göre; adam daha sonra yetkililer tarafından gözaltına alındı. Abbottabad'ın yaklaşık 200 kilometre batısındaki Peşaver'deki bir akıl hastanesine nakledildi. Pakistan, ulusal ceza kanununun 377. maddesi aracılığıyla eşcinsel eylemleri suç sayıyor.

Yasaya göre; heteroseksüellik dışında ilişkiye girenler, hapis cezası alabiliyor. Aynı zamanda maddi yaptırımlar da uygulanıyor. Eşcinsel kulübü açmaya çalışan şahıs ise akıl hastanesinden çıktıktan sonra olayı mahkemeye taşıyacağını belirtti.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ