Güney Koreli eşcinsel çift Kim Eun-ha ve Park Cho-hyeon, hükümetin dünyanın en düşük doğurganlık oranını artırma hedefleriyle örtüşen bir plan olarak evlenmek ve çocuk sahibi olmak istiyor! İşin ilginç yanı ise Güney Kore'de eşcinsel birlikteliklerin yasadışı olması ve doktorların etik kuralları gerekçe göstererek erkek partneri olmayan kadınlara suni dölleme yapmayı reddetmeleri.

Kim Eun-ha, "Etrafımdaki birçok bekar insan ve lezbiyen çift çocuk sahibi olmak istiyor. Önce çocuk sahibi olabilecek çeşitli aile türleri yasal olarak kabul edilmeli. Bunun doğurganlık oranına büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

YURT DIŞINA GİDİYORLAR

Eşcinsel evliliği yasallaştırma kampanyaları Tayvan ve Tayland'da başarıya ulaşmış olsa da, Güney Kore'de LGBT birliktelikleri yasal olarak tanınmıyor. Birçok çift evlenmek veya çocuk sahibi olmak istediklerinde yurt dışına taşınıyor.

Güney Kore Hükümeti, kariyer ve çocuk büyütmenin maliyetiyle ilgili endişeler nedeniyle birçok kadının çocuk doğurmayı ertelemesi veya hiç çocuk sahibi olmaması nedeniyle nüfusunun azalmasını engellemek için milyarlarca dolar harcadı.

Kaynak: HABER MERKEZİ