Parkinson hastalığı; titreme, sertlik, denge ve koordinasyon sorunları gibi semptomlara neden olan bir beyin rahatsızlığıdır. Hastalığın temel özelliklerinden biri hareketlerde yavaşlıktır.

ÇOK DAHA FAZLA

Hastalık ilerleyicidir, yani semptomlar zamanla kötüleşir. Dünya genelinde çok sayıda insana bu tanı kondu. Ancak uzmanlara göre; gerçek hasta sayısı çok daha fazla... Çünkü çoğu insan, bu hastalıkla yaşıyor ve doktora gitmiyor.

ORTALAMA YAŞ 60

Parkinson hastalığının kesin nedeni bilinmemektedir. Ancak, hastalığın gelişimiyle bağlantılı birkaç risk faktörü vardır. Yaş: Çoğu insan yaşlandıkça bu rahatsızlığı geliştirir ve ortalama başlangıç ​​yaşı 60'tır. Cinsiyet: Erkeklerin bu hastalığa yakalanma olasılığı kadınlardan daha fazladır. Genetik: Parkinson hastalığı bulunan bir ebeveyni veya kardeşi olanların bu hastalığa yakalanma olasılığı iki kat fazladır.

4 ANA BELİRTİ

Çevresel nedenler de hastalığı tetikleyebilir. Ağır metaller veya temizlik ürünleriyle uzun süre çalışanlarda, yüksek Parkinson oranları görülmüştür. Hastalığın belirtileri kişiden kişiye değişebiliyor ancak Parkinson'un dört ana belirtisi şöyle: Ellerde, kollarda, bacaklarda, çenede veya başta titreme. Kas sertliği. Hareketin yavaşlığı. Denge ve koordinasyon sorunları.

Muhabir: Münevver Beyza Morgül