Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, TÜRK-İŞ'in 1 milyon 400 bine yakın üyesiyle yaklaşık 4 milyon kişilik bir aile olduğunu belirterek, "Bu ülkede sayıca çoğuz ancak sıkıntı olarak da en fazla sıkıntı çeken topluluğuyuz" dedi. Atalay, 81 ilde eş zamanlı düzenlenen basın toplantısında, hayat pahalılığı, yüksek enflasyon, vergi sistemi ve işsizlik gibi konulara dikkat çekti.

AA-20240814-35400175-35400174-TURKIS_GENEL_BASKANI_ATALAY_TRABZONDA_KONUSTU

"Memur Çok Almıyor, Biz Az Alıyoruz"

Atalay, memur ve işçi maaşları arasındaki farkı vurgulayarak, "Memur çok almıyor, biz az alıyoruz" ifadesini kullandı. Kamuoyunda memur-işçi ayrımının yapıldığını belirten Atalay, bu ayrımın kendileri için geçerli olmadığını belirtti.

AA-20240820-35448325-35448324-TURKIS_GENEL_BASKANI_ATALAYDAN_TALEPLERININ_KARSILANMASI_CAGRISI

"Türkiye’nin En Büyük Mitingini Yapacağız"

Taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini ifade eden Atalay, Meclis açıldığında Ankara'da büyük bir miting düzenleyeceklerini duyurdu. "Türkiye’nin en büyük mitingini yapacağız, haberiniz olsun" diyen Atalay, adil ve düzgün bir yönetim çağrısında bulundu.

TÜRK-İŞ'ten Ekonomik Sıkıntılara Karşı Ortak Bildiri

Basın açıklamasında TÜRK-İŞ Ankara İl Temsilcisi Nihat Zengin, enflasyon oranları, kamuda tasarruf tedbirleri ve vergi sistemi gibi konuları ele alan ortak bir bildiri sundu. Açıklamanın ardından TÜRK-İŞ üyeleri olay çıkmadan dağıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ