İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın skandal paylaşımı Türkiye'de büyük yankı uyandırdı. Katz'ın X platformunda takip ettiği 219 kişiden sadece biri Türk: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş. Bu durum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yavaş'ı hedef alabileceği yönündeki spekülasyonları artırdı.

Erdoğan’ın bugün hedefi Mansur Yavaş olacak - Resim : 1

NE PAYLAŞTI

Katz, 2 Ağustos'ta İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu etiketleyerek bir paylaşım yaptı. Mesajını İbranice, İngilizce ve Türkçe olarak paylaşan Katz, paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi bir diktatörlüğe dönüştürdüğünü söyledi. Katz'ın paylaşımı şöyle:

"Erdoğan tüm özgür dünyanın duruşuna karşı, sadece Hamas'ın katillerine ve tecavüzcülerine verdiği destek uğruna Türkiye'yi bir diktatörlüğe dönüştürüyor. Türkiye'de 57 milyon kullanıcısı olan Instagram'ı engelliyor, İsrailli bir atlet bir Türk atleti yendi diye spor yayınlarını kesiyor, Türkiye'nin askeri ihtilaf içinde olmadığı demokratik bir ülkeyi işgal etmekle tehdit ediyor ve ticari ilişkileri keserek Türk ihracatçılarına yıllık 6 milyar dolar zarar veriyor.

Erdoğan, bilimsel, kültürel, teknolojik ve ekonomik kabiliyetlere sahip bir Türk devletini alıp yok ediyor, ilerici ve müreffeh bir Türkiye inşa eden Atatürk'ün mirasını ortadan kaldırıyor.

Her şeyin güzel olacağı günler için umut edelim." 

Erdoğan’ın bugün hedefi Mansur Yavaş olacak - Resim : 2

Paylaşımda Ayasofya ve Türk bayrağının yanmış bir şekilde tasvir edilmesi de ayrıca tepki topladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ