Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşmeden önce partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

2

İttifaka Kapıyı Kapattı

Bahçeli'nin, "AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi ve altılı masanın diğer unsurlarının desteği Milliyetçi Hareket Partisi’nin samimi dileği ve temennisidir" şeklindeki açıklamasına CHP lideri Özgür Özel 'Türkiye ittifakı' davetiyle yanıt vermişti. Erdoğan, konuşmasında bu tartışmalara son noktayı koyarak, "Normalleşme, yumuşama, uzlaşı olur ama ittifak olmaz. Zira iktidar ve ana muhalefet arasındaki ittifak demokrasinin ve çok partili sistemin fıtratına aykırıdır" dedi.

İsrail'in Gazze'deki Katliamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan diğer başlıklar ise şöyle:

"İsrail, bu bayramda da kan dökmeye, çocukların ve sivillerin üzerine bomba yağdırmaya devam etti. İsrail'in insanlık dışı saldırıları nedeniyle yüzlerce Filistinli kardeşimiz şehit oldu. İsrail barbarlığının kurbanı olan 38 bini aşkın Filistinli şehidimizi rahmetle anıyor, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Kimse bizden küresel Siyonist şebekenin karşısında boyun eğmemizi beklemesin."

"Ruh Hastası Netanyahu"

"Gazze’yi yakıp yıkan İsrail’in şimdi de gözünü Lübnan’a diktiği anlaşılıyor. Batılı güçlerin perde arkasında İsrail’i desteklediklerini görüyoruz. Özgürlükten, insan hakları ve adaletten bahseden devletlerin Netanyahu gibi bir ruh hastasının esiri olmaları zavallılıktır. Netanyahu’nun savaşı bölgeye yayma planları büyük bir felakete yol açacaktır. Bu kanlı planlara önce İslam alemi ve Orta Doğu ülkeleri tepki göstermelidir. Ancak İslam dünyasının üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi hareket ettiğini üzülerek gözlemliyoruz. Buna fırsat vermemeliyiz."

"Bir Avuç Kefen Hırsızı"

"Anız yangınları hepimizin yüreğini yaktı. Acil yardım ödeneğiyle devletimiz maddi destek sağlamaya başlamıştır. Yangının çıkış nedenleri hiçbir soru işaretine mahal bırakmayacak şekilde ortaya konacaktır. Hal böyleyken 15 insanımızı kaybettiğimiz bir felaket üzerinde tepinenleri Allah’a ve milletimizin vicdanına havale ediyoruz. Bir taraftan devletimiz tüm kurumlarıyla, hava ve kara araçlarıyla yangını söndürmek için canını dişine takarak çalışıyor. Diğer tarafta bir avuç kefen hırsızı ahlaksızca selden kütük kapma yarışına giriyor."

DEM Partili Milletvekillerine Sert Tepki

"Mardin’deki taziye evinde DEM Partili vekillerin sergilediği kepazelik, bunların milletin değerlerinden nasıl yoksun olduğunu göstermiştir. Bunların aslında kimin vekili olduğu, sadece başımıza gelen felaketlerde değil, aynı zamanda milletçe birleştiğimiz spor müsabakalarında da ortaya çıkıyor. Portekiz maçı sonrasında bu zihniyete mensup kansızların milletin sinir uçlarıyla oynama girişimleri asla masum değildir."

Millilerimize Güven

Cumhurbaşkanı Erdoğan, millilerimizin bu akşam Çekya karşısında 85 milyonu gururlandıracak tarihi bir zafer kazanacağına inandığını belirtti.

Muhalefete 'Normalleşme' Çıkışı: Yumuşama Olur, İttifak Olmaz

Erdoğan, ana muhalefetin AK Parti'ye yapılan her saldırının yanında durduğunu vurguladı. "Bizim siyasette yumuşama, muhataplarımızın ifadesiyle ‘normalleşme’ çabamız, aslında ‘muhalefeti normalleştirme’ çabasıdır. Yumuşaması gereken, normalleşmesi gereken muhalefettir. Sıkılı yumrukları açacak olan, dilini, söylemini, siyaset tarzını düzeltecek olan muhalefettir. Normalleşme, yumuşama, uzlaşı olur ama ittifak olmaz. Zira iktidar ve ana muhalefet arasındaki ittifak demokrasinin ve çok partili sistemin fıtratına aykırıdır," dedi.

Özgür Özel'e 'Suç Ortağı' Yanıtı

Erdoğan, "Yumuşak başlıyız ama kimse unutmasın boynu çekilecek uysal koyun da değiliz. Şimdi çıkmışlar sabah akşam sürekli suç ortaklığından bahsediyorlar. Suç ortağı arayanlar kendilerini fazla yormasın. Nereden gelip nereye gittiğini hala tam olarak açıklayamadıkları para kulelerine baksınlar. Bize çamur atmadan evvel sözde kent uzlaşısında kimlerle yol yürüdüklerini sorgulasınlar," diyerek Özgür Özel'e yanıt verdi. Muhalefetten eski alışkanlıklarını terk ederek normalleşmelerini beklediğini de ekledi.

"Ana Muhalefet İttifaka Katılamaz Ama..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhur İttifakı’nın herhangi bir üyesine yapılan saldırı, doğrudan Cumhur İttifakı’nın birliğine ve bütünlüğüne yapılmıştır. Bu saldırılara geçit vermeyiz. Cumhur İttifakı sapasağlam ayaktadır. İttifaka katılamaz ama ana muhalefet de Türkiye'nin geleceği adına daha makul, milli ve yerli bir zeminde dursun. Eski kötü alışkanlıklarından vazgeçsinler," dedi. Ayrıca Bahçeli ile görüşeceği gündemindeki meseleleri ele alacaklarını belirtti.

AK Parti'de Yeni Değişim Adımları Yolda

Erdoğan, enflasyonun ateşinin önümüzdeki aylardan itibaren düşeceğini belirterek, parlamentonun kapanışıyla birlikte yoğun bir çalışma sürecine gireceklerini söyledi. "Ekonomide tüm bu adımları atarken milletimizin sandıkta verdiği karnenin ışığında partimizdeki yenilenme sürecini hayata geçireceğiz. Siyasette en büyük kriterimiz milletimizin beklentileri ve verdiği nottur. Önceki günkü MYK toplantımızda bazı illerimizde nöbet değişimine gittik. Kendi takvimimiz ve hareket planımız çerçevesinde başka tasarruflarda da bulunacağız. Süreç neticesinde inşallah bizden beklenen değişimi gerçekleştireceğiz," dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ