İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşma ve defalarca alkışlanması, Türkiye'de geniş çapta tepki topladı. Bu tepkilerden biri de Yeniden Refah Partisi (YRP) İstanbul Milletvekili Doğan Bekin'den geldi. Bekin'in, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın TBMM'ye davet edilmesi çağrısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sert yanıtıyla yeni bir polemik başlattı.

bekin

Erdoğan'ı Kızdıran 'Mahmud Abbas' Çağrısı

Doğan Bekin, geçtiğimiz günlerde TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Mahmud Abbas'ın "onur konuğu" olarak TBMM'ye davet edilmesini istemişti. Bu talebe yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, önce Abbas'ı davet ettiklerini ancak Abbas'ın karşılık vermediğini belirtti. Daha sonraki açıklamasında ise YRP'li Doğan Bekin'i hedef alarak sert ifadeler kullandı. Erdoğan, Rize İl Teşkilatı toplantısında konuşurken, "Çıktı bir tanesi affedersiniz, terbiyesizin teki, parlamentomuzda Mahmud Abbas konuşturulmalı. Kim bu? Yeniden Refah'ın bir tane adamı var, kafadan da galiba sıkıntısı var onun" diyerek ismini anmadan Bekin'e yüklendi.

AA-20221005-29073248-29073245-CUMHURBASKANI_VE_AK_PARTI_GENEL_BASKANI_RECEP_TAYYIP_ERDOGAN

"Partinden Birkaç Kişi Parlamentoya Girdiyse Sayemizde Girdi"

Erdoğan, Abbas'a davet konusuna bir kez daha değinerek, "Mahmud Abbas'ı davet etmediğimizi sana kim söylüyor? Biz davet ettik ama Mahmud Abbas maalesef bize olumlu cevap veremedi. Biz de bundan sonraki süreci ona göre işleteceğiz. Bütün bu adımları biz atarken, kendi içimizden ne yazık ki vuruluyoruz. Biz bu parlamentoyu kimlere açmadık ki? Parlamentomuzu biz evelallah hak yolda olan herkese açarız. Ama bunların bu işlerden haberi yok. Eğer bugün partinden birkaç kişi parlamentoya girdiyse sayemizde girdi, bunu gör. Ama bunu göremeyecek kadar gözü var, görmüyor," şeklinde konuştu.

1231

Erbakan, Erdoğan'ı "Nezakete" Davet Etti

Erdoğan'ın sert sözlerine yanıt, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan geldi. Erbakan, Erdoğan'ın "partinden birkaç kişi parlamentoya girdiyse sayemizde girdi" sözlerine karşılık olarak seçimleri hatırlattı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Erbakan, "İstanbul Milletvekilimiz Sn. Doğan Bekin için kullandığı talihsiz ifadeyi Sn. Cumhurbaşkanı'nın temsil ettiği makama yakıştıramadığımızı ifade ediyor ve kendisini nezakete davet ediyoruz," dedi.

"Bizim Sayemizde Cumhurbaşkanı Seçildiğini Hatırlatalım"

Erbakan, paylaşımının devamında, 2023 seçimlerine atıfta bulunarak, "Ayrıca Yeniden Refah Partimiz'in kendileri sayesinde TBMM'de temsil hakkı kazandığına yönelik ifadeleri ile ilgili olarak, Sn. Cumhurbaşkanı'nın da Yeniden Refah seçmeninin oyları sayesinde yüzde 50 barajını aşarak Cumhurbaşkanı seçildiğini kendisine hatırlatıyoruz," sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ