Galatasaray’ın Eski Sport AŞ Başkanvekili Erden Timur, ABD’de New York Havaalanı'nda FBI tarafından gözaltına alındığı iddia edildi. Odatv'ye konuşan Timur gözaltına alınmadığını açıkladı.

Timur'un, en az bir Türk “yetkili” ve 5 “iş insanından” rüşvet ve yasadışı bağış almakla suçlanan New York Belediye Başkanı Eric Adams soruşturması kapsamında gözaltına alındığı belirtildi.

ERDEN TİMUR İDDİALARI YALANLADI

Erden Timur, gözaltı iddialarının yalan olduğunu dile getirdi.

Aynı zamanda NEF Holding’in sahibi olan Erden Timur, ABD’de NEF Flarmoni Orkestrası’nın Carnegie Hall’deki konseri için New York’a geldiğini dile getirdi.

Havalimanında polislerin hakkında soruşturma yürütülen ve iddianame hazırlanan Eric Adams için sorular sorduğunu aktardı.

ADAMS'A BAĞIŞ YAPTI MI?

“Eric Adams’a bağış yaptınız mı” ve “Eric Adams’tan para aldınız mı” sorularının sorulduğunu dile getiren Timur, soruları “Ne bir lira bağış yaptım ne de bağış aldım” şeklinde cevaplandırdığını aktardı.

SORGULAMA KISA SÜRDÜ

Sorgulamanın yaklaşık 15 dakika sürdüğünü dile getiren Erden Timur öyle bir gözaltına alınma durumunun da olmadığını halen New York’ta konser için bulunduğunu dile getirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ