Almanya, Avrupa'da Türkiye vatandaşlarına en çok vize reddi veren ülke konumunda. Doktorlar, yetişmiş elemanlar ve uzmanlar "iş vizesi" yoluyla Almanya'ya gitmeye çalışırken, vize engelleriyle karşılaşıyor. Türkiye, AB'den ortalama yüzde 16 oranında ret alırken, Almanya'da bu oran yüzde 26,1'e çıkıyor, bu da her 100 başvurudan 26'sının reddedildiği anlamına geliyor. Türkiye'den Almanya'ya her yıl yaklaşık 260 bin kişi vize başvurusu yaparken, bunların önemli bir kısmı onaylanmıyor. Almanya, vize reddinde dünya çapında öne çıkarken, 1,5 milyarlık Çin'i bile 9'a katlamış durumda. Almanya'ya yapılan 253 bin vize başvurusunun yüzde 26,1'i reddedildi, bu oranla Almanya, Kosova vatandaşlarına verdiği yüzde 13,3'lük ret oranını da aşıyor.

En kolay vize veren ülkeler belli oldu - Resim: 3

Avusturya ve Diğer Ülkelerde Vize Ret Oranları

Avusturya'ya yapılan vize başvurularında da artış gözleniyor, ancak vize reddi oranları da yüksek. Avusturya'da en çok vize reddi alanlar Hintliler olup, ret oranı yüzde 19,2. Türkiye, yüzde 17,7 ret oranı ile ikinci sırada yer alıyor. Çin vatandaşları ise yüzde 8,3 oranında vize reddi ile üçüncü sırada bulunuyor. İzlanda, İsviçre ve Letonya gibi ülkeler ise vize ret oranları en düşük olan ülkeler arasında. İzlanda'da bu oran yüzde 2,2, İsviçre'de yüzde 10,7 ve Letonya'da yüzde 11,7 olarak kaydedildi.

En kolay vize veren ülkeler belli oldu - Resim: 7

En Kolay Vize Veren Ülkeler

İzlanda, en kolay Schengen vizesi alınabilen ülke olarak öne çıkıyor ve vize işlemleri hızlı bir şekilde sonuçlanıyor. Baltık ülkeleri ve Finlandiya da Türkiye vatandaşlarına vize ret oranlarının düşük olduğu ve işlemlerin hızlı yürüdüğü ülkeler arasında. Almanya, vize reddinde liderken, ret oranı ve işlem süresi açısından Fransa ikinci sırada yer alıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ