Pandemi döneminde evlere yemek servisi ile başlayan uygulama dört yıldır da toplu olarak iftar açma geleneğine dönüştü. Köy halkı imece usulüyle günlük altı yüz kişilik yemek yapıyor ve iftarlarını da toplu olarak açıyorlar.
4 YILDIR YAPILIYOR
Köy halkından Nursel Şahin "Herkes burada birleşiyor, görüşüyor. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" derken, Figen Eryılmaz’da acıkmasında "4 yıldır bu etkinlik yapılıyor. Uygulamadan çok memnunuz. Pandemi döneminde evlere servis yapılıyordu. Şimdi de burada toplu olarak iftar açıyoruz. Sadece bizim köylüler değil, civar köylerden de gelenler oluyor. Misafirlerimizi de burada ağırlıyoruz. Günlük altı yüz, yedi yüz kişilik yemek çıkıyor. Köyde yaşadığımız için bazen yemek yapmaya fırsatımız da olmuyordu. Bu uygulamadan herkes çok memnun" ifadelerini kullandı.
köylerde yemek verme geleneğinin olduğunu söyleyen Eğrikuyu Köy İmam Hatibi Ali Karataş’da "Bu uygulama başlamadan önce evlerde yemek verilirdi. 2021 yılından itibaren de toplu olarak yemek verilmeye başlandı. Bu sayede daha fazla misafir ağırlayabiliyoruz" dedi.
"TÜM KÖYLÜLER AYNI ÇATI ALDINDA BULUŞUYOR"
Ramazan ayında evlerde iftar yapmanın yasaklandığını söyleyen Köy muhtarı Nihat Ateş "İftar vaktinde kültür evinde bir araya geliyoruz. Küs ve kırgın olanlar da dahil tüm köylü aynı çatı altında iftarını açıyor. Daha önceleri evlerde daha küçük çaplı yapılan geleneği profesyonel bir şekilde devam ettirmek istedik. Günlük altı yüz kişilik yemek çıkartıyoruz" şeklinde konuştu.
Günlük çıkan yemeğin maliyetini de hayır sever vatandaşların katkılarıyla sağladıklarını söyleyen Muhtar Ateş "Birlik ve beraberlik bu köyde en üst seviyede. Bu hizmette tüm köylümüz benim arkamda duruyor. Yemek öncesi ve sonrasında gençlerimiz imece usulü ile yardım ediyorlar. Yemeğe gelemeyen yaşlı ve hasta vatandaşlarımıza da yemekleri gençlerimiz sayesinde evlerine gönderiliyor. Ayrıca bölgemizde görev yapan güvenlik, sağlık ve hava limanı personellerine de günlük iftar yemekleri gönderiyoruz" ifadelerini kullandı.