Birleşmiş Milletler kuruluşlarından yapılan açıklamada; Akdeniz'de 64 kişinin kaybolduğu ve gemilerinin İtalya'nın güney kıyısı açıklarında batmasının ardından çok sayıda kişinin kurtarıldığı belirtildi. Alman yardım grubu Resqship, X sosyal medya platformunda, ayrı bir gemi enkazındaki kurtarma görevlilerinin düzinelerce şüpheli göçmeni tahliye ettiğini belirti. Görevliler, İtalya'nın Lampedusa Adası açıklarında teknenin güvertesi altında sıkışıp kalmış 10 ceset buldu!

17 Haziran 2024 Pazartesi günü erken saatlerde İtalya ile Yunanistan arasında, Akdeniz'de yelkenli teknelerinin batmasının ardından denizden kurtarılan 11 göçmenden bazılarına, İtalyan Sahil Güvenlik tarafından getirildikleri güney İtalya'nın Roccella Ionica kentinde yardım ediliyor. (AP Fotoğrafı/Valeria Ferraro)

İRAN SURİYE VE IRAK

BM kuruluşları, hayatta kalanların ve hala denizde kayıp olan kişilerin İran, Suriye ve Irak'tan geldiğini söyledi. Hayatta kalanlar, Calabria'nın Roccella Jonica limanına getirildi, burada gemiden indirildiler ve tıbbi personelin bakımına emanet edildiler. Sahil güvenlik, kurtarılan 11 göçmenden birinin kısa süre sonra öldüğünü söyledi. İkinci gemi kazasında yardım grubu Resqship'in teknesi, içi suyla dolu ahşap teknede 61 kişi bulmuştu.
 

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL