Türkiye günlerdir 'Yenidoğan Bebek Çetesi' skandalını konuşuyor. Bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ölmelerine neden olan çeteyle ilgili iddianame hazırlanırken, 47 şüphelinin yer aldığı iddianamede 19 hastane ve sağlık şirketi malen sorumlu gösteriliyor.

Yenidoğan Çetesi

Çetelerin ifadeleri ortaya çıkarken gazeteci Emrullah Erdinç katillerin arasında geçen bir konuşmayı gün yüzüne çıkararak sert ifadelere yer verdi.

Emrullah Erdinç paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Bu kadar basit. Sürekli diyoruz ya dosyalarla oynuyorlar. Bu hastanenin (Özel Reyap Hastanesi) sağlık çalışanlarının yaptığı tek şey dosyalarla oynamak. Ölen bebekleri daha kötüleştirmişler. Her türlü hileyi yaptıklarını görüyoruz. O yüzden de ısrarlar bu bebeklerin hakkını savunacağımızı söylüyoruz. Yine Hasan Basri Gök'ün konuşması..

-Fırat hocayı hatırlıyor musun? Sürekli bize şunu demiyor muydu? Doğukan deneysel tedavi yapıp çocukların canını kastediyor. 

Bakın, Doğukan deneysel tedavi yapıp çocukların canını kastediyor. O zaman biz bu Doğukan'ın içinden geçmeyecek miyiz?  Sağlık Bakanlığı içinden geçmeyecek mi? Adalet Bakanlığı içinden geçmeyecek mi? Yani çocuklara deneysel tedavi yapmak ne demektir? Deneysel yaparak çocukların canına kastetmek nedir?  

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ