2025 yılı için planlanan bayram ikramiyeleri emekliler için büyük bir müjde oldu. Kulislerde konuşulan bilgilere göre, emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı'nda toplam 7 bin TL ikramiye ödenmesi planlanıyor. Bu artış, emeklilerin bayram döneminde ekonomik olarak daha rahat bir nefes almalarını sağlayacak.

Enflasyon artışı ile beraber hayat pahalılığı emeklileri derinden etkiliyor. Emekliler için ikramiyeler yüreklerine su serpiyor. Bu yıl bayram ikramiyelerine de zam gerçekleşmişti. 2 bin TL’den 3 bin TL’ye getirilmişti. 2025 yılı ikramiye zam kulisleri ise belli oldu.

Kulislerde dolaşan bilgilere göre, emeklilere ödenen Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri iki bayram başına 500’er lira zamlanacak.

Bu zamla birlikte, emekliler 2025 yılında her iki bayramda toplam 7 bin TL ikramiye almış olacak.

Ramazan Bayramı, 30 Mart 2025 - 1 Nisan 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek. Emekliler bu bayramda 3500 TL ikramiye almış olacak.

Kurban Bayramı 6 Haziran 2025 - 9 Haziran 2025 tarihlerinde olacak. Bu bayramda da yine 3500 TL ikramiye emeklilere verilecek.

Henüz resmi bir açıklama olmamasına rağmen, kulislerde dolaşan bilgiler bu yönde. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili yapacağı açıklama, emeklilerin merakla beklediği gelişme olacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ