TBMM'nin yeni haftasında oldukça yoğun bir gündem bekleniyor. Genel Kurul'da, Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ikinci bölümündeki maddeler görüşülecek. Bu teklif, konutların turizm amaçlı kiralanabilmesi için izin belgesi alınmasını öngörüyor ve içerisinde emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme de bulunuyor. Ödemenin kasım ayının ilk yarısında hesaplara yatırılması planlanıyor.


Maaşlar en az 2 bin 67 lira olacak - İhlas Haber Ajansı

Ayrıca, Plan ve Bütçe Komisyonu bu hafta içinde 12. Kalkınma Planı'nı görüşecek. 26 Ekim Perşembe günü ise 2024 yılı bütçesinin geneli üzerindeki görüşmelere başlanacak. 27 Ekim Cuma gününde ise Komisyon, TBMM, Kamu Denetçiliği Kurumu ve Sayıştay'ın bütçelerini ele alacak.


Öte yandan, kentsel dönüşümle ilgili düzenlemeler içeren "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin görüşmeleri Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda başlayacak. Bu teklif, deprem bölgesinde yıkım kararı alınan binalarla ilgili yargısal süreçlere ilişkin düzenlemeleri içeriyor. Ayrıca, riskli yapı tespiti konusunda da düzenlemeler getiriliyor. Cep telefonlarından veya kameralardan çekilen görüntülerle riskli yapı tespiti yapılmasına olanak tanınıyor.

Kaynak: Haber merkezi-mynet