Geçen yıla denk geen Cumhuriyet Bayramı'nın yüzüncü yılı nedeniyle emeklilere verilen ikramiyenin bu yıl da verilip verilmeyeceği milyonlarca emeklinin gündeminde. 

Geçe sene Cumhuriyet'in yüzüncü yıl dönümüne özel bir defaya mahsus emeklilere 5000 TL bayram ikramiyesi ödemesi yapılmıştı. Böylelikle dini bayramlarla birlikte 1 yıl içerisinde emekliler 3 kere bayram ikramiyesi almışlardı. Enflasyon nedeniyle aldıkları maaş ile geçinmekte zorlanan emekliler bu yıl da bayram ikramiyesinin yatırılması için sosyal medyada çok sayıda paylaşım yaptı. 

01 Cdti.jpg

Emekliye 29 Ekim ikramiyesi için ilk adım atıldı. Türkiye Emekliler Derneği’nden Murat Tokgöz yaptığı açıklamada, geçen sene yatırılan Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin, ekonomik bakımdan rahatlama sağladığını belirtti.

EMEKLİYE 29 EKİM İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?

Murat Tokgöz şu açıklamalarda bulundu: 'Geçen yıl Cumhuriyet Bayramı’nda yapılan 5 bin liralık ödeme sayesinde birçok emekli kışa elinde ilave bir miktar parayla girdi. Cumhuriyetimizin 100. Yılı münasebetiyle emeklilerimize verilen ikramiyenin adının ‘Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi’ olarak konulup, her yıl bir maaş tutarında verilmesini talep ediyoruz. 

Bu uygulama milyonlarca emeklimizi ziyadesiyle memnun edip, onların Cumhuriyet Bayramı’nı daha bir coşkuyla kutlanmasına katkı sağlayacaktır. 

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY