Uzmanlar, 2025 yılında emekli olanların maaşlarının, 2024 yılında emekli olanlara göre 5 bin TL daha düşük olabileceğini ifade ediyor. Bu nedenle düzenleme çağrısı yapılıyor.
 

Çetinkaya, "2024 yılında emeklilerin aldığı zam oranı, 2025'te dilekçe verenler için de korunmalıdır. Bu, yalnızca 2024’ü kapsamalıdır" dedi.

Son günlerde emeklilik dilekçesinin verildiği tarihin önemine dikkat çeken uzmanlar, 1 günlük farkın ortalama 5 bin TL kayba neden olabileceğini ifade ediyor. Çetinkaya, 1 Ocak 2025'te emekli olanların 20 bin TL olan maaşlarını 15 bin TL olarak göreceklerini vurguladı.

Çetinkaya, "Devlet, çalışanın emekli olmasını istemiyor; bu durum, uzun yıllar çalışmış kalifiye elemanların iş yerlerinden ayrılmak istememesiyle sonuçlanıyor" dedi. Ayrıca, mevcut çalışanların devlete yük olmaması nedeniyle bu durumun çift külfet oluşturduğunu belirtti.

Gelecek dönem için olası düzenlemeler hakkında ise, 2024 yılına özel bir düzenleme yapılabileceğini söyledi. Bu düzenlemenin, emeklilerin haklarını koruyarak, yıllar içindeki maaş farklarının önüne geçmeyi amaçladığını ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ