Sizi nasıl bir gün bekliyor?2 Temmuz günlük burç yorumları Sizi nasıl bir gün bekliyor?2 Temmuz günlük burç yorumları

 Temmuz 2024 emekli zammı düzenlemeleri için geri sayım başladı. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisinin gelirini artıracak düzenlemeler temmuz ayının ilk 2 haftasında yapılacak. Haziran ayı enflasyon rakamları sonrası emekliye refah payı değerlendirilecek. En düşük emekli maaşı için rakamlar Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak. Emekliler nefeslerini tutmuş zam oranlarını beklerken bu sene Süper Lig şampiyonu olacak takımdan, yerel seçim sonuçlarına kadar hepsini tam isabetle bilen Astrolog Kassandra hem asgari ücret hem de emeklilere yapılacak zam oranlarına dair öngörüde bulundu. 

Burc Malatya Soz 1711104643

'ASGARİ ÜCRET ZAM YOK'

Kassandra, "Asgari ücrete bu yıl temmuz ayında da ek zam yapılacak. Bu oran çoğunluğa göre enflasyon farkı kadar olacak. Bazıları çıtayı daha da yükselterek oranın daha da artırılması için görüşmelerin sürdüğünü açıkça ifade ediyorlar. Bunu açıkladığım için yanılmamı isteyenlerin sayısının bir hayli fazla olduğunu tahmin edebiliyorum. İnanın zam yapılsa da keşke ben de yanılsam. Ama bunu hem yattığım istiharede hem de küremde gördüm. Yanılırım diye kartlarıma da başvurdum. Hepsinde asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılmayacağını net bir şekilde gördüm." diye konuştu.

'DURAKLAMA DÖNEMİ TEMMUZ AYINDA'

Asgari ücretin sene sonuna kadar zam görmeden 17 bin 4 TL olarak ödeneceğini söyleyen Kassandra "Ama bu sene içinde seçim olsa hem asgari ücretli hem de emekli istedikleri oranlarda zam alabilirdi. Seçim olmadığı için asgari ücretli bu parayla sene sonunu getirebilmenin hesaplarını şimdiden yapsın." diye konuştu. Emeklilere verilecek zam oranının Temmuz ayının 3'ünde belli olacağını söyleyen Kassandra "Emeklilere yapılacak enfasyon oran farkı yüzde 26'ya yakın olacak. Kartlarım seyyanen zam yapılmayacağını söylüyor. Belki Erdoğan bir tık zam yapabilir diye içimden geçiyor. O da yüzde 30'u bulmaz bile" dedi.

Kaynak: DEMET SAROVA