Çatalca’da emeklilerin sabırsızlıkla beklediği emekli lokalinin açılışı, Belediye Başkanı Erhan Güzel’in ev sahipliğinde, başkan yardımcıları, belediye yöneticileri, çalışanları ve çok sayıda Çatalcalının katılımıyla yapıldı.
Açılış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Burak Tan, Başkan Erhan Güzel’in seçim öncesi verdiği sözü yerine getirdiğini belirterek, “Başkanımız, göreve gelir gelmez emekli lokalini açacağız demişti. Bugün burada emeklilerimiz için hazırladığımız lokalimizin açılışını yapıyoruz. Emeklilerimizin başvurularını almaya başladık ve kartlarını yakında teslim edeceğiz. Bu kartlar ilerleyen günlerde farklı yerlerde indirim ve avantajlar sunacak” diye söyledi.

100 LİRAYA 3 ÖĞÜN YEMEK

Belediye Başkanı Erhan Güzel ise konuşmasında, emeklilere verdikleri sözleri tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Emeklilerimize ucuz çay, çorba içme imkanı sağlayacağımızı söylemiştik ve bunu gerçekleştiriyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kent lokantasında öğlen ve akşam yemeklerini yiyecekler. Sabahları emekliler kahvesinde sabah çorbasını, çayını içecekler. Böylece emeklilerimiz sadece 100 liraya üç öğün yemek yiyebilecekler. Sosyal belediyecilik anlayışımızla; mazeret değil, maharet üretmeye devam ediyoruz” dedi.

SOSYALLEŞME ALANI OLACAK

Güzel, tesis hakkında bilgi vererek, “Bu alanda emeklilerimiz sosyalleşecek ve uygun fiyatlarla istediklerini yiyip içecekler. Tesis sadece yeme içme alanı değil, aynı zamanda bir sosyalleşme alanı olacak. Ayrıca burada sağlık ekiplerimiz de bulunacak, herhangi bir olumsuzlukta anında müdahale edebilecekler” şeklinde konuştu.

KENT LOKANTAMIZ VARDI ŞİMDİ DE LOKALİMİZ OLDU

Açılış törenine katılan emekliler de ŞOK Gazetesine duygu ve düşüncelerini şöyle paylaştılar: “Kent lokantamız vardı şimdi de lokalimiz oldu. Başkanımızın verdiği sözü tutmasından çok memnunuz. Emekliler olarak artık rahat bir şekilde sosyalleşebileceğimiz ve uygun fiyatlarla çorbamızı, çayımızı içip sohbet edeceğimiz bir alanımız var. Ayrıca sağlık ekiplerinin de burada bulunacak olması bizi çok rahatlattı. Herhangi bir durumda anında müdahale edilebilecekler. Bu, bizim yaş grubumuz için çok önemli bir güvence. Başkanımız Erhan Güzel ve ekibine teşekkür ediyoruz.”

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR