İşçi emeklileri ve memurlar için hesaplanan muhtemel zam oranları, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım aylarındaki enflasyon verileri baz alınarak belirleniyor. İşçi emeklileri, haziran ayındaki enflasyona göre yüzde 19,77 zam almıştı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım aylarındaki enflasyon oranı yüzde 33,7 olarak gerçekleşti. Kasım ayındaki TÜFE artışı yüzde 3 oldu ve yıllık bazda yüzde 29,41 enflasyon kaydedildi. Bu verilere göre, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim aylarını kapsayan 3 aylık dönemdeki enflasyon yüzde 29,41 olarak belirlendi.

Milyonları ilgilendiriyor! Emekliye 599 TL | Emekli maaşı ne kadar olacak?  - İhlas Haber Ajansı

Memur ve memur emeklisi için hesaplanan zam oranı şu an için yaklaşık yüzde 34 seviyesindedir. Bu oran, Temmuz ayında yüzde 6 olarak gerçekleşen toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkını içermektedir. Kasım ayında enflasyon oranı yüzde 3 olarak kaydedilmiş, buna göre memurlar ve emekliler, toplu sözleşme zammının yanı sıra bu oranı aşan miktarda enflasyon farkına hak kazanacaklardır.


Emeklilerin maaş ve ikramiye tarihleri açıklandı! İhlas Haber Ajansı

Memur ve memur emeklileri, ocak ayında ise yüzde 15 toplu sözleşme zammı alacaklardır. SSK ve Bağkur emeklileri ise 6 ayda bir açıklanan enflasyon oranı kadar zam alacaktır. Yılın ikinci yarısında dört aylık enflasyon verisi yüzde 29,41 olarak belirlendi. Ancak, yılın kalan iki ayına ilişkin verilerin açıklanmasıyla zam oranı netleşecektir. 3 Ocak 2024'te açıklanacak enflasyon oranıyla zam oranları kesinleşecek ve hükümetin refah payı ekleme olasılığı da bulunmaktadır. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun toplu sözleşme kararlarına göre, 2024 için kümülatif zam oranı yüzde 26,50, 2025 için ise yüzde 11,30 olacak.

Kaynak: haber merkezi