Fatih Altaylı YouTube programında konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Altaylı son olarak Türkiye'nin büyüyen sorunu sığınmacıları konuşmak üzere emekli Tümamiral Cihat Yaycı'yı konuk etti. Yaycı'nın açıklamaları büyük dikkat çekti. 

Ekran Resmi 2024 06 02 11.10.08

"BUNLAR ELMAYLA TAŞI KARIŞTIRMA NOKTASINDA"

Emekli Tümamiral şu ifadelere yer verdi. "Türkiye’de bir göç akını yok. Bir istila var. İstila ediliyoruz. Bunu deyince bazı çevreler 'ne istilası' diyorlar ve şöyle örnekler veriyorlar: Amerika da Almanya da göçmen ülkesi. Bizim soydaşlarımıza da göçmen dediler. Ana vatanlarına dönenlere, mübadillere de göçmen dediler. Bunlar artık elmayla armudu karıştırmak değil. Elmayla taşı karıştırmak noktasında. Soydaşlarımızın ana vatanlarına dönüşüyle ne dilimiz aynı olan ne örfümüz aynı olan, ne ırkımız aynı olan, ne tarihimiz aynı olanlarla ne demek bir tutmak?"

Ekran Resmi 2024 06 02 11.10.30

"BU KORKUNÇ BİR ŞEY"

"Mübadiller balkanlardan göçerken kadınlar ve çocuklar göçüyordu. Çünkü erkekler cephedeydi. Şimdi buraya gelenler mesela Afganlar sırf erkek. Bu çok tehlikeli bir durum. Türkiye önceden bir transit ülkeydi. Yani gelirler geçerlerdi. Şimdi öteki tarafa (Avrupa) yollatmayan ülke oldu çünkü öteki taraf yollatırmamak için her türlü baskıyı yapıyor. Para veriyor. Tehdit ediyor. Bu çok korkunç bir şey. Her taraftan göç alıyoruz. Sınır bölgelerimiz felaket durumda. Büyük şehirlerimiz hatta Denizli de bir sığınmacı istilasıyla karşı karşıya. Bu, asker tabiriyle söyleyelim, pimi çekilmiş ama elde tutulan el bombasıdır".

Kaynak: DEMET SAROVA