Uzmanlar, emekli olmak için dilekçe vermeye hazırlananları daha yüksek tazminat alabilmek için uygun zamanı seçmeleri konusunda uyarıyorlar. Kıdem tazminatı hesaplanırken, maaşınız ne kadar yüksek olursa olsun, bakanlığın belirlediği tavan ücretin üstünde tazminat alamıyorsunuz.


Emekli olmak için dilekçe vermeye hazırlananları uzmanlar daha yüksek tazminat  alabilmek için uygun zamanı seçmeleri konusunda uyarıyorlar.

Bu nedenle, Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zam, kıdem tazminatı tavanını da etkiliyor. 1 Ocak 2024 ile 30 Haziran 2024 arasındaki dönem için kıdem tazminatı tavanı 35.058,58 TL olarak belirlendi. Ancak yılın ikinci yarısı için Temmuz başında yeni bir tavan ücreti açıklanacak.


Kıdem tazminatı hesaplanırken, maaşınız daha yüksek olsa da bakanlığın belirlediği tavan ücretin üstünde tazminat alamıyorsunuz. Bu durumda Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zam kıdem tazminatı tavanını da etkiliyor.

Uzmanlar, çalışanların yeni tavan açıklandıktan sonra dilekçe vermeleri durumunda daha yüksek tazminat alacaklarına dikkat çekiyor. Kıdem tazminatı tavan ücretini öğrenmek için Çalışma Bakanlığı'nın resmi sayfalarına ya da sendikaların konuyla ilgili dökümanlarına başvurulabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ