Beşiktaş'ın ve A Milli Takım'ın başarılı oyuncusu Semih Kılıçsoy'un adı uzun bir süredir transfer gündeminden düşmüyordu. Geride bıraktığımız sezon performansıyla lige damgayı vurmayı başaran 19 yaşındaki oyuncu için sıcak bir gelişme yaşandı. Siyah-beyazlıların, Ciro Immobile transferinin ardından yedek kalması neredeyse netleşen golcü oyuncu, rekor bir bedelle dünya devine gidiyor.

SEMİH KILIÇSOY, PREMIER LİG'E GİDİYOR

Transfer dönemi başladığından bu yana kadar adı dünyanın önemli kulüpleriyle anılan Semih Kılıçsoy için flaş bir gelişme yaşandı. İngiliz basınında yer alan habere göre; Premier Lig devi Manchester City, Semih Kılıçsoy'u kadrosuna katmaya çok yaklaştı. Manchester ekibinin, genç Semih için Beşiktaş ile anlaşmaya vardığı ve önümüzdeki birkaç gün içerisinde bu transferin resmiyete kavuşacağı haberin detaylarında yer aldı.

TÜRK FUTBOL TARİHİNE GEÇECEK

Ada basınında Semih için çıkan haberin detaylarında transferin mali detaylarına da yer verildi. Buna göre; Manchester City, Semih Kılıçsoy için Beşiktaş'a tam 35 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek.

İki ekip arasındaki anlaşmanın bu bedel üzerinden gerçekleşmesi halinde Semih Kılıçsoy, Süper Lig'den en yüksek bonservis bedeliyle ayrılan isim olacak. Bu rekor şu an Galatasaray'dan Bayern Münih'e 30 milyon euro net bedelle transfer olan Sacha Boey'ye ait.

DEĞERİNE DEĞER KATTI

Beşiktaş'ta özellikle geride kalanın sezonun 2'nci yarısında yıldızını parlatan Semih Kılıçsoy'un güncel piyasa değerindeki artış büyük dikkat çekti. 2023 yılı sonunda 550 bin euro piyasa değeri olan yıldız golcünün güncel piyasa değeri 12 milyon euro olarak gösteriliyor.

Editör: Bedirhan Altundağ