Trendyol Süper Lig devi Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon kadrosuna kattığı ve performansıyla taraftarın sevgilisi haline gelen Davinson Sanchez, sarı-kırmızılı taraftarları üzecek bir karar aldı. Başarılı stoper takımdan ayrılıyor.

DAVINSON SANCHEZ, MILAN'A GİDİYOR

2023-2024 Trendyol Süper Lig sezonunda Galatasaray'ın puan rekoru kırarak ulaştığı şampiyonlukta en büyük pay sahiplerinden olan Davinson Sanchez, başarılı performansıyla Avrupa'nın dev takımlarının radarına giren Kolombiyalı oyuncuya en ciddi talibin İtalya Serie A'dan olduğu biliniyordu. Çizme'nin dev ekibi bu transferde mutlu sona ulaştı. İtalyan basınında yer alan habere göre; Milan, Davinson Sanchez'in transferi konusunda Galatasaray ve oyuncunun kendisi ile anlaşmaya vardı.

SÜPER LİG TARİHİNE GEÇECEK

Milan'ın Davinson Sanchez için Galatasaray'a ödeyeceği bonservis bedeli de haberina detaylarında yer aldı. Buna göre; Milano ekibi, 28 yaşındaki oyuncu için sarı-kırmızılılara 20 milyon euro net transfer ücreti ödeyecek. Transferin bu rakam ile gerçekleşmesi halinde Davinson Sanchez, Süper Lig tarihinin en yüksek bonservis satışlı savunmacısı olacak. Bu rekor şu an Fenerbahçe'den Napoli'ye 19 milyon euro karşılığında transfer olan Kim Min-Jae'ye ait.

Editör: Bedirhan Altundağ