Tesla'nın yeni nesil Roadster'ı 2017'de duyurulmuş ve birçok kez gecikmeyle karşılaşmıştı. Elon Musk, yakın zamanda bu modelin daha acil projelerinin gerisinde kaldığını söyledi. Analistler gecikmenin şaşırtıcı olmadığını belirtti.

TEŞEKKÜR ETTİ!

Tesla, bugüne kadarki en pahalı aracı olacağı söylenen lüks otomobil üzerinde çalışmaya devam ediyor. Roadster ilk kez tanıtıldıktan yaklaşık yedi yıl sonra, çıkış tarihi hala bir gizem. Elon Musk, elektrikli spor otomobili rezerve etmek için 50.000 dolar ödeyen "uzun süreli mevduat sahiplerine" teşekkür etti.

PASTA ÜZERİ KREMA

Musk, yeni aracın henüz piyasaya sürülmediğini, çünkü bunun pastanın üzerindeki krema olduğunu belirtti. Roadster modelinden önce başka projeler olduğunu söyledi. Şirketin daha büyük misyonunun sürdürülebilir bir enerji geleceğine doğru ilerlemeyi hızlandırmak olduğunu ekledi.

EN HIZLISI OLACAK

Musk, yeni Tesla Roadster modelini ilk olarak Kasım 2017'de duyurmuş ve bunun şimdiye kadar üretilmiş en hızlı otomobil olacağını söylemişti. Tesla, aracın 1.9 saniyede 0-100 km/s sürate ulaşabileceğini ve azami hızının da saatte 402 kilometre olacağını belirtmişti.
 

Muhabir: Tamer Ayeri