Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda karışık takım 10 metre havalı tabanca kategorisinde Şevval İlayda Tarhan'la birlikte gümüş madalyayı ülkemize getiren ve atış tarzıyla dikkat çeken Yusuf Dikeç gündemin merkezinde kalmaya devam ediyor.

Eli cebinde yaptığı atışla Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran takımda yer alan Dikeç X hesabından annesiyle bir karesini paylaştı. 

Ekran Resmi 2024 08 25 10.23.03

"EN DEĞERLİM..."

Dikeç fotoğrafa Türkçe'de "En değerlim" anlamına gelen "My Most Precious...." notunu düştü. Daha önce de sporcuyla ilgili paylaşımlar yapan X'in sahibi Elon Musk bu kez de Yusuf Dikeç'in annesine övgüler dizdi. Yorum yapan Musk, "Hayat savaşında anne hem kalkan hem kılıçtır. Varlığıyla korur, inancıyla güçlendirir, kendi savaşlarınızı cesaretle vermenizi öğretir. Ve siz olimpiyatlarda cesaretle, üstün bir isabetle mücadele ettiniz. Sizin gibi inanılmaz yetenekli bir insanı getirdiği için ona büyük saygı duyuyorum..." ifadelerini kullandı.

Ekran Resmi 2024 08 25 10.23.12

İSTANBUL'A DAVET ETTİ

Daha önce de Dikeç'in viral olan fotoğrafına daha önce yorum yapan ABD'li multi milyarder Elon Musk, Dikeç'in resmi hesabını açması ile birlikte milli atıcıyı takip etmeye başlamıştı. Dikeç, Musk'a 'Merhaba Elon, sizce geleceğin robotları elleri ceplerinde olimpiyatlarda madalya kazanabilecekler mi? Bunu kıtaları birleştiren kültür başkenti İstanbul'da tartışmaya ne dersiniz?' sözleriyle ünlü ismi İstanbul'a davet etmişti.

Ekran Resmi 2024 08 05 11.07.53

MUSK CEVAP VERDİ

Yusuf Dikeç'e cevap veren Elon Musk, 'Robotlar her zaman hedefi tam ortasına vuracak. İstanbul'u ziyaret etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Dünyanın en büyük şehirlerinden biri..." ifadelerini kullanmış, kkilinin arasında geçen diyalog milyonlarca etkileşim almıştı. 

Kaynak: DEMET SAROVA