Teknolojinin öncü isimleri ABD Washington'da Capitol Hill'de düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda yapay zeka teknolojisi ele alındı. Basına kapalı düzenlenen toplantıya Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg, Microsoft'tan Bill Gates, Alphabet'ten Google'ın sahibi Sundar Pichai ve OpenAi kurucusu Sam Altman da katıldı.

Elon Musk, yapay zekaya ilişkin düzenleme konusunda "ezici bir fikir birliğine" varıldığını söyledi. Yapay zekanın son derece tehlikeli potansiyel sonuçlar doğurabileceğini belirten Musk, "reaktif olmak yerine proaktif olmamız gerektiğini" belirtti. Musk, yapay zeka tehlikesinin uygarlığı bile tehdit edebilecek boyutlara ulaşabileceğini söyledi.

ZUCKERBERG DAHA FARKLI DÜŞÜNÜYOR

Mark Zuckerberg ise yapay zeka için daha çok "güvenlik ve erişim" konularına dikkat çekti. Zuckerberg, "Yeni teknoloji çoğu zaman yeni zorluklar getirir ve ürünleri sorumlu bir şekilde oluşturup dağıtmamızı sağlamak şirketlerin sorumluluğundadır. Bu yeni ortaya çıkan bir teknoloji, burada dengelenmesi gereken önemli özsermayeler var ve bunun sorumlusu nihai olarak hükümet." dedi.
ELİF KIZILÇAY

Editör: Elif Kızılçay