ABD'deki bir araştırma haftada en az üç kez elma yemenin, tip 2 diyabet geliştirme riskinin daha düşük olmasıyla ilişkili olduğunu buldu. Bu muhtemelen, güçlü antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklere sahip bir flavonoid türü olan antosiyaninlerin yüksek seviyeleri nedeniyledir.
ARMUT DA ETKİLİ
Diğer çalışmalar, elma ve armut tüketmenin tip 2 diyabet riskini %18 oranında azaltabileceğini ve günde sadece bir porsiyonun riski %3 oranında düşürdüğünü göstermiştir.
KAN ŞEKERİ SEVİYESİ
Elmalar kan şekeri seviyelerini daha iyi yönetmeye yardımcı olabilir. Ancak elma suyu içmek, daha yüksek kan şekeri seviyeleri ve tip 2 diyabet riskinin artmasıyla ilişkilendirilmiştir.
"DÜMDÜZ" TÜKETİN
Kısaca elmaları "dümdüz" tüketin! Kabuklarını soymayın. Günde 2 elma tüketmek öneriliyor. Yine de bu araştırmaların çoğunun fareler üzerinde yürütüldüğünü ve bu nedenle daha fazla insan çalışmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtmekte fayda var.