66 yaşındaki talk show sunucusu ve komedyen Ellen, Netflix'teki yeni komedi programı For Your Approval'da hayranlarını sağlık sorunları hakkında bilgilendirdi. Ellen, "Şu an nasıl ayakta durduğumu bile bilmiyorum. Kumdan kale gibiyim. Duşta dağılabilirim" dedi.

TERAPİYE BAŞLADI

DeGeneres, kemik yoğunluğu testinden geçtikten sonra Osteoporoz olduğunu keşfetti. Osteoporoz, bir kişinin kemiklerinin kırılgan hale geldiği bir kemik hastalığıdır. Daha sonra ise ruhsal sorunlar terapiye gitmeye başladığını itiraf etti.

TEKRARLAYAN SAPLANTI

Bu terapi seansları sırasında obsesif kompulsif bozukluk, yani OKB hastası olduğunu anladı. Ulusal Ruh Sağlığı Enstitüsü, OKB'yi "kişinin kontrol edilemeyen ve tekrarlayan düşünceler (saplantılar) yaşadığı, tekrarlayan davranışlarda bulunduğu veya her ikisinin de görüldüğü" uzun süreli bir ruhsal bozukluk olarak kabul ediyor.

ODAKLANMA SIKINTISI

Ancak problemler bunlarla bitmedi. DeGeneres, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu da olduğunu ve bu durumun odaklanmasını ve hareketsiz oturmasını oldukça zorlaştırdığını açıkladı. Dikkat eksikliği/hiperaktivite bozukluğu (DEHB), kişinin odaklanma, dürtülerini kontrol etme ve aktif olma yeteneğini etkileyen nörogelişimsel bir bozukluktur.

Muhabir: Öznur Demirbey