Fisker, elektrikli otomobil dünyasında dikkat çeken markalardan biri olmasına rağmen ekonomik zorluklar nedeniyle iflas etti. Mahkeme kararıyla onaylanan iflas planı kapsamında, Fisker elinde kalan Ocean model araçlarını satarak borçlarını ödeyecek. Şirket, bu satıştan 46 milyon dolar kazanmayı planlıyor. American Lease ise filo alımıyla birlikte Fisker’e teknik destek sağlayacak. Fisker’in Tesla Model Y’yi geride bırakan Ocean modeli, şirketin sektördeki son umutlarından biri olarak öne çıkıyor.

Mahkeme, şirketin iflas planını onayladı ve Fisker’in alacaklılarına ödeme yapması için araç filosunu satışa çıkarmasına karar verdi.

Elinde kalan 3 bin araç için 46 milyon dolar gelir hedeflenirken, American Lease, filo alımına ek olarak teknik destek için Fisker’e 2,5 milyon dolar daha ödeme yapacak.

ABD İflas Hakimi Thomas Horan, Fisker’in iflas planını onayladı. Şirket, alacaklılarına araç filosunu satma yoluna giderek ödeme yapacak.

Elinde sadece 3 bin adet Ocean model araç kalan Fisker’in, bu satıştan 46 milyon dolar kazanması öngörülüyor. Şirket, araç filosunu American Lease'e satacak, fikri mülkiyetinin de dağıtımını alacaklılarına yapacak.

American Lease, filo için ödeyeceği 46 milyon dolara ek olarak teknik destek hizmetleri için 5 yıl boyunca Fisker’e 2,5 milyon dolar verecek. Fisker, 463 kilometre menzille sunduğu Ocean modeli ile Tesla Model Y'yi geride bırakarak dikkatleri üstüne çekmişti.

Kaynak: REUTERS