Geçtiğimiz yıl 24 yaşındaki hakem Elif Karaarslan ile ilgili çıkan görüntüler başına iş açtı. TFF Tahkim Kurulu, Elif Karaarslan'ın lisansını iptal edip ömür boyu men etti. Olay kamuoyunda geniş yankı uyandırırken Elif Karaarslan gelen tepkilere yanıt vererek sessizliğini bozdu.

Instagram hesabından yaptığı açıklamada görüntülerin geçtiğimiz yıl ortaya çıktığına değinen Elif Karaarslan "Arkadaşlar neden 1 sene önceki, yalan olduğunu bildiğiniz haberleri ısıtıp ısıtıp paylaşıyorsunuz ve toplumla oynuyorsunuz? Okunmak ve sosyal medyası güçlü insanlardan prim yapmak için çok anlamsız bir yöntem değil mi?" sözleriyle isyan etti.

Federasyona bağlı hakemlik yapmadığını vurgulayan Elif Karaarslan "Çıktığım maçların hepsi özel turnuvalar ve federasyona bağlı değil." açıklamasında bulundu.

Elif Karaarslan, "Benimle hiçbir bağı olmayan, bilmem kaç yaşına gelmiş, bugüne kadar tehditle, kötü şekilde benimle iletişim kurmaya çalışan kişi ile ilgili hiçbir yorum yapmadım" ifadeleriyle dikkat çekerken şu ifadelere yer verdi:

"Ben, işinde gücünde, okullarını dereceyle bitirmiş, kaybedecek çok şeyi olan genç bir kadınım. Bunlarla anılmak istemedim ve bana zarar vermeye çalışan herkesten uzak durdum. Fakat görüyorum ki iş iyice çığırından çıkmış, kadın ölümleri de bu şekilde oluyor biliyorsunuz."

Avukatı aracılığıyla da bir açıklama paylaşan Elif Karaarslan görüntünün yapay zeka ile oluşturulduğunu, kendisiyle hiçbir alakası olmadığını ve montajlandığını öne sürdü.

Kaynak: Haber merkezi