EQ teknolojisine sahip yeni Mercedes-Benz G 580 serisi (ortalama enerji tüketimi: 30,4-27,7 kWh/100 km, ortalama ağırlıklı CO₂ emisyonları: 0 g/km, CO₂ sınıfı: A) arazi araçları arasında liderdir ilk tam elektronik versiyonunu sunuyor. Yeni model, gelenek ile geleceğin benzeri görülmemiş bir buluşmasını simgeliyor. Yeni elektrikli G Serisi, modelin karakterine sadık kalarak açılı siluetini tüm ikonik unsurlarla koruyor. Geleneksel yanmalı motor versiyonları gibi, gövdesi de merdivenli bir platform üzerine inşa edilmiş olup, bu sistem elektrik gücünü entegre edecek şekilde değiştirilip güçlendirilmiştir. Ayrıca çift salıncaklı bağımsız ön süspansiyon ile yeni geliştirilen sert arka aksın kombinasyonu korundu. Merdiven çerçevesindeki entegre lityum iyon akü, alçak bir ağırlık merkezi sağlar. 116 kWh faydalı kapasitesiyle WLTP'ye göre 473 kilometre mesafeye yetecek enerjiyi sunuyor.

G-Serisi'nin geleceği

Mercedes-Benz, G 580 ile rakiplerine ve kamuoyuna G-Serisi'nin yenilikçi ve benzersiz olmaya devam edeceğini gösteriyor. Mercedes, elektrikli G 580 ile yenilenebilir enerji kullanımını teşvik ediyor ve sürdürülebilir bir geleceğe yönelik önemli bir adım atıyor.

G 580: Elektrik gücü aşkına

Tekerleklerin yakınındaki bağımsız olarak kontrol edilen bir elektrik motoru, maksimum 432 kW güç üretir. Bu motorlar, isteğe bağlı LOW RANGE arazi şanzımanıyla benzersiz sürüş özellikleri ve özel özellikler sunar. Böylece G-TURN, aracın gevşek veya asfaltsız yüzeylerde dönüş yapmasını sağlar. G-STEERING fonksiyonu ile araç, arazide sürüş sırasında önemli ölçüde daha dar bir şekilde yönlendirilebilir. 3 vitesli akıllı arazi ağırlık kaydırma fonksiyonu Arazi sürüşü için hız sabitleyici gibi arazi fonksiyonları, sürücü arazi navigasyonuna odaklanırken optimum sürüş gücünü korur.

Test edilen versiyonlar gibi, EQ teknolojisine sahip yeni Mercedes-Benz G 580 de uygun yüzeylerde %100'e varan eğime sahip. Araç 35 dereceye kadar eğimlerde dengesini koruyor. Elektrikli G serisi, geleneksel motorlara göre 150 milimetre daha iyi ve 850 milimetre sudan geçme derinliğine sahip. LOW RANGE arazi şanzımanı, özel bir redüksiyon adımıyla sürüş gücünü artırır. Yeni model, geleneksel diferansiyel kilitlerin çalışmasını akıllı torkla pratik olarak tekrarlıyor. G-ROAR ayrıca tamamen yeni elektrikli G Serisine benzersiz bir ses deneyimi getiriyor. G serisinin sürüş sesi özelliğinin yanı sıra ortama "saban" sesi ve çeşitli "durum" sesleri de katıyor.

Elektrikli Mercedes G 580 Türkiye'ye ne zaman gelecek?

Dünya prömiyerini Auto China 2024’te gerçekleştiren efsanevi tasarım dilini benzersiz sürüş teknolojisiyle buluşturan yeni elektrikli G-Serisi, Eylül ayından itibaren Türkiye’de.


Kapsamlı standart donanım, ek özellikler ve dijital bir arazi deneyimi

Efsanevi tasarım dilini benzersiz sürüş teknolojisiyle birleştiren yeni elektrikli G Serisi, Auto China 2024'te prömiyerini yaptı ve Eylül ayından itibaren Türkiye'ye gelecek. Direksiyon simidi ve ortam aydınlatması için opsiyonel KEYLESS-GO, sıcaklık kontrollü bardaklar, Burmester® 3D surround ses sistemi ve "şeffaf gölgelik" sunar. Güncellenmiş bir off-road kontrol ünitesi ve yeni OFFROAD COCKPIT, ek dijital işlevlerle off-road deneyimini geliştiren seçeneklerden biridir. Genişletilmiş standart özellikler ve özel tasarım öğeleri paletine sahip sınırlı sayıda üretilen bir model olan EDITION ONE da piyasada mevcuttur.

Performans ve Teknik Özellikler

Benzersiz özelliklere sahip dikkat çeken Electric G serisinin özellikleri şu şekilde sıralanıyor:

Kaynak: Haber Merkezi