Ukraynalılar, elektrik kesintilerinin yaşandığı şu günlerde evlerine güç sağlamak için Tesla'ya yöneliyor. Kimileri eski Tesla pillerini yeniden değerlendirirken, kimileri daha da ileri gitti.

YAKLAŞIK 10 BİN DOLAR

ABD'den kaza yapmış Tesla'ları satın alan ve onları Ukrayna'da yeniden düzenleyip satan Oleksandr Bentsa, "Teslimat maliyeti de dahil olmak üzere eski bir Tesla'nın fiyatı yaklaşık 10.000 dolar olacak. Bunu birçok pile dönüştürebilir ve ayrıca parçaları satabilirsiniz" dedi. 

BABASI ÖNÜNE GEÇTİ

Bentsa'nın şirketinin ürettiği sistemler, standart bir apartman dairesindeki ışık ve elektrikli ekipmanlarını 10 saat boyunca çalıştırmaya yetecek kadar enerji üretiyor. Ancak Bentsa'nın fikri, evinin tamamını bahçesine park ettiği Tesla'ya bağlayan babasının projesi tarafından gölgede bırakılmış olabilir!

1 HAFTA YETİYOR

Bentsa'nın babasının kullandığı yöntem, evin tüm elektrik ihtiyaçlarını 1 hafta boyunca karşılaşabiliyor. Kış döneminde satışların patlama yapmasını bekleniyor. Ukraynalı enerji tedarikçisi Yasno'nun CEO'su Serhiy Kovalenko, daha önce yaptığı açıklamada, elektrik açığının yüzde 35 olması halinde, kışın bölge halkının günde yalnızca altı veya yedi saat elektrik alabileceğini söylemişti. Rusya ile yaşanan savaş, enerji kaynaklarını da vuruyor.
 

Muhabir: Tamer Ayeri