Merkez Mahallesi'ndeki 969. sokağın bir kısmında 5 gün önce elektrik kesintisi yaşanmaya başladı. Aralıklarla devam eden enerji kesintisinden sokaktaki 10'un üzerindeki iş yeri de olumsuz etkilendi. Ürünlerinin bozulduğundan şikayet eden ve kepenkleri kapatamadıkları için akşamları dükkanlarında nöbet tutmaya başlayan iş yeri sahipleri, enerji kesintisi sorunun giderilememesine tepki gösterdi.

“İLGİLENEN KİMSE YOK”

Esnaf, sokaktan geçen tramvay yoluna masa ve sandalyelerini koyarak tramvayın önünü kesti, yoldan araç geçişine izin vermedi. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinin, izinsiz gösteri yapıldığı konusunda uyarıda bulunduğu esnaf, masa ve sandalyeleri yoldan kaldırdı. Sokakta market işleten Sevim Aydın, kesintisi nedeniyle kepenkleri kapatamadığı için 3 gündür dükkanda beklediğini anlatarak, yaşanan ilk kesintinin ardından haber vermelerine rağmen kimsenin gelmediğini iddia etti.

“SESİMİZİ KİMSE DUYMADI”

Yaşanan kesinti nedeniyle ürünleri bozulan Bekir Kaya, 5 gün önce elektrik kesintisi meydana geldiğini anlatarak, "3 gündür de akım tamamen gitti. Esnaf arkadaşlarımız mağdur oldu. Dolaptaki malzeme bozuldu, hepsi çöpe gitti. Dondurmaların hepsi çöp oldu. İlgilenilmedi, geçiştirilmeye çalışıldı. Biz de muhatap bulamayınca masaları, sandalyeleri aldık tramvayın önünü kestik. Bu şekilde sesimizi duyurmaya çalıştık” diye konuştu. 

Kaynak: AA