İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yiğit Bulut'un kendisi hakkındaki "milli güvenlik sorunu" sözlerine tazminat davası açtı. Kişilik haklarına saldırı gerekçesiyle Bulut'un sözlerini yargıya taşıyan İmamoğlu, Yiğit Bulut'tan 50 bin lira talep etti. Davanın ilk duruşması 26 Kasım'da görülecek.

Ekrem3

Yiğit Bulut, 13 Nisan 2024’te sosyal medya hesabından İmamoğlu hakkında "Sizinle bir cümle paylaşacağım, not edin, tartışacağız, göreceğiz. Ekrem İmamoğlu Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti için bir milli güvenlik sorunudur! Medyamız gerçek analiz kabiliyetine ulaşınca bu tezin içini doldurmayı başaracaktır umarım! Not alın" demişti. Diken’e konuşan İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat davayı ‘kişilik haklarına saldırının tespiti amacıyla açtıklarını’ ifade etti.

Ekran Goruntusu 2024 10 25 124420 6Hpu

X (Twitter) üzerinden davayla ilişkin paylaşım yapan Bulut da İmamoğlu'nu eleştirerek şunları söyledi: "Bu nasıl bir iç tutarsızlık! Devletin bakanına, yüksek yargı organı üyelerine ‘Ahmak’ deyip ‘Bu hakaret sayılamaz, dava açılamaz, saçmalık’ diyen Ekrem Bey kendisi hakkında hakaret içermeyen bir tespitim için hırsını alamayıp adliye adliye geziyor."

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY